Bodolai Mirtill gasztroblogger receptjeiben a cukormentes finomságoké a főszerep, de találunk glutén-, és tejmentes vagy vegán ételeket is. Természetesen a hagyományos alapanyagokkal szemben az ízélmény nem lehet ugyanaz, de megközelíthetik az emlékeinkben őrzött aromákat.
Fotó: Bodolai Mirtill
Hozzávalók
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- olaj
- 500 g darált pulyka
- só, bors
- 3 dl passzírozott paradicsom (passata)
- 2 kk oreganó
- 2 kk bazsalikom
- 2 közepes padlizsán
- 200 g növényi sajt (Violife mozzarella)
A padlizsánokat hámozás után hosszában kb. ujjnyi vastagságúra szeleteljük, sózzuk, és állni hagyjuk, amíg a ragu elkészül. A raguhoz a vöröshagymát felaprítjuk, az olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a darált pulykahúst, és ízesítjük sóval, borssal. A húst fehéredésig pirítjuk, ezután felöntjük a passatával, és pár percig összefőzzük, közben fűszerezve bazsalikommal, oreganóval.
A padlizsánszeletekről papírtörlővel leitatjuk a nedvességet, és egy 30×20 cm-es sütőedény aljára fektetve a fele mennyiséget befedjük a ragu felével, megszórjuk reszelt növényi sajttal, erre jön a maradék padlizsán, majd a maradék ragu, végül bőven megszórjuk a tetejét a növényi sajttal.
Alufóliával lefedve kb. 40 percig sütjük 180 C° fokon, majd kb. még 10 percig, hogy a sajt szépen megpiruljon (a sütési idő és hőfok sütőfüggő lehet).
Hozzászólások