Rakott krumpli padlizsánnal



rakottkrumplipadlizs 720

Hozzávalók 4-6 személy részére:
0,5 kg burgonya, 0,5 kg padlizsán, olaj, 20 dkg kolbász, 4 tojás, 3 dl tejföl, só, 10 dkg gouda sajt

A fölszeletelt kolbászt serenyőben átpirítjuk, a főtt tojásokat felszeleteljük, a vékonyra vágott padlizsánt jól besózzuk, és egy tálban 30 percig pihentetjük, eközben a burgonyát héjában enyhén sós vízben puhára főzzük. A padlizsánszeletekről lecsepegtetjük a kiengedett vizet, és egy serpenyőben, 3-4 evőkanál olajban mindkét oldalukat 3-3 perc alatt aranybarnára sütjük. A megfőtt krumplit meghámozzuk, fél centis szeletekre vágjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, eközben egy hőálló tálba összeállítjuk az ételt: egy sor krumplit lerakunk, megsózzuk, majd rátesszük a kolbász és a tojás felét. Erre jön a padlizsán fele, majd újabb réteg burgonya, pici só, újabb réteg kolbász, tojás, padlizsán. A tetejét leöntjük enyhén sós tejföllel, és megszórjuk reszelt sajttal, majd a forró sütőben 40 perc alatt összesütjük.


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop