Prémium kategória panelben is

Semmi sem nagyszerűbb egy tervező számára, mint amikor szabad kezet kap, ilyenkor mindig elégedett a megrendelő (is). A túlnyomórészt külföldön élő tulajdonos elvárása csupán annyi volt, hogy modern, mégis otthonos, meleg hangulatú élettér szülessen, ahol feltöltődhet.

premiumkategoriapanelbenis 720

Talán eszünkbe sem jutna a képek láttán, hogy panellakásban járunk, és hogy ebből is születhet prémium kategóriás álomlakás, pedig de! Átgondolt tervezés, kifinomult anyagválasztás, sok utánajárás és helyszíni egyeztetés eredményeképpen pontosan ezt az eredmény kapjuk. A kiindulási pont egy nagyon rossz állapotú, 70 négyzetméteres lakás volt, amelyet teljesen újra kellett gondolnunk. Új nyílászárók kerültek be, lecseréltünk minden burkolatot és a mennyezet rossz minősége miatt mindenütt gipszkarton álmennyezetet alkalmaztunk. Bár szerettünk volna falakat is mozgatni, statikailag ez nem volt megvalósítható, így csak az adott tereket kellett jól formálni. A koncepció az volt, hogy faburkolatok és finom struktúrájú, de a különböző mintákat mellőző tapéták tegyék különlegessé és bensőségessé a teret. Inkább a színekre fektettük a hangsúlyt, a kellemes, meleg árnyalatú arany tapéta amolyan „bélelt” hatást kelt, mintha a lakás egy ékszerdoboz lenne. Jól ellensúlyozza ezt a sötétkék árnyalatok egyidejű használata, amely a meleg tónusok között még nagyobb világítóerőre kap. Központi szerepet játszanak a fények is.

Dekoratív lámpatesteket alig helyeztünk el, inkább különböző világítási megoldásokkal tettük még sokoldalúbbá a helyiségeket, hogy a sokféle tárgy ne tegye túl burjánzóvá az egyébként letisztult teret. Így süllyesztett lámpákkal és rejtett fényekkel dolgoztunk, hiszen ezek önmagukban intenzív hatást érnek el. Minden bútor és falburkolat egyedileg készült, a színvilág és az anyaghasználat pedig következetesen végigvonul minden helyiségen. Egyedül a fürdőszoba kapott egy kicsit világosabb tónust, de az arany szín itt is megjelenik a csempében.

Mivel ügyfelem keveset tartózkodik itthon, nem volt szükséges túl nagy konyhát és étkezőt kialakítani, annál fontosabb szerepet kapott a pihenőtér. A tágas nappaliban minden funkció kényelmesen teljesül, van lehetőség társaságot fogadni, kikapcsolódni, de ha csak ahhoz van kedve az embernek, hogy egy kényelmes fotelben könyvet olvasson a pattogó tűz mellett, annak sincs akadálya, a kandalló ugyanis a könyvespolc szerves része. Kivételes, hogy a hálószoba megfelelő méretekkel rendelkezik, így itt szinte lakosztállyá avanzsált az elszeparált gardróbrésszel. S hogy még egyedibb legyen a végeredmény, a falakat grafikák díszítik, amelyeket magától a művésztől vásároltunk. Szerencsés, ha több festő vagy grafikus munkáit is szemügyre vesszük, hogy a műalkotás a tulajdonos személyes stílusát is jól tükrözze.

  

Megragadni egy stílust és hangulatot: lépés egy új életforma felé, amelyben részt venni kiváltság és öröm, különösen, hogy ügyfeleim újra és újra megkeresnek. Jó érzéssel tölt el látni elégedettségüket, élvezni a munkám során született barátságokat.

premiumkategoriapanelbenis portre

Szijjártó Krisztina
belsőépítész


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop