Polgári, de merész!

Egy multikulturális család öt plusz egy tagjának biztosít tökéletes otthont ez a londoni lakás, őszies, barnás-narancsos színeivel, nagyvilágból hozott utazási emlékekkel, nem szűkölködve meglepő dizájnelemekben sem.

Az iskolás korú gyermekeikkel nemrég Londonba települt Los Angeles- i család egy hagyományos építészeti elemekben gazdag házat vásárolt St. John’s Wood-ban. Az elit környéken számos jómódú, külföldről érkező család él, akik igencsak értékelik annak zöldterületeit, üzleteit, nyüzsgő teraszait és jó értelemben vett „vidékies” miliőjét, mindössze hatpercnyi metróútra az Oxford Streettől. Itt található a világ legtöbbet fényképezett gyalogátkelőhelye, a Beatles által híressé tett Abbey Road is. Nem csoda hát, hogy a Michigan-i agráriparban járatos amerikai üzletember, Josh, és a nála egzotikusabb országból származó Srí Lanka-i felesége mindketten kiválóan érzik magukat a kozmopolita lakosú negyedben, ahol is csak hosszas keresgélés után leltek rá a kúriák és a modern luxusépületek között álmaik otthonára. Új házuk enteriőrjeiben azonnal kitűnik a kultúrák keveredése: amerre csak nézünk a lakásban, mindenütt a világ más és más tájáról származó művészeti kincseket fedezhetünk fel.

A jól képzett család sokat utazott Afrikában is, ami a művészeti tárgyak, fotók gazdag választékán is látszik. Gyakran fogadnak vendéget a bankszektorból és az Egyesült Államok egyetemeiről, ahol a feleség távmunkában dolgozik. „A nappali falát borító kép valóban eredeti elképzelés, mindenki meglepődve fogadja, bevallom, nem „közönségsiker”, de mi imádjuk! ” – meséli nevetve a feleség, Ama. Megtudjuk, hogy egy spanyol graffitiművészt bíztak meg a különös családi portré készítésével, amely a házaspárt, három gyermeküket és szeretett kutyájukat, Lolát ábrázolja, akire családtagként tekintenek. A színpompás graffitit színes párnák egészítik ki, de Andrew Martin sztár dizájner a drapp kanapéhoz bézs szőnyeget választott, hogy kellőképpen kiegyensúlyozzák, tompítsák a színkavalkádot. Összehangolták a bútorokat és a világítást is, zömében visszafogottabb stílusú darabokat választva.

A végeredményt tekintve az egész lakásban dominálnak a vállalható dizájnbútorok, többségben az ősz színeivel, hiszen azok Ama szerint bensőséges, meleg, megnyugtató családi hangulatot teremtenek, évszaktól független.

A Cigal kaplan Interiors díjnyertes londoni lakberendezési stúdió. A forma és a funkció kombinálásával legfőbb céljuk, hogy létrehozzák azt a teret, amelyre a megrendelő mindig is vágyott.
Cigal Kaplan
www.cigalkaplaninteriors.com

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop