Pihenésre hangolva

Jó, ha van egy olyan kis szigetünk, ahol megpihenhetünk, kiszakadhatunk a mindennapokból. Csak egy kis sarokra és barkácsolásra van szükség ahhoz, hogy kényelmesen bekuckózhassuk magunkat, olvasgathassunk, zenéljünk, zenét hallgassunk…

 

 

jöjjön az ihlet

Merjünk álmodozni, aztán papírra vetni, hogy melyek azok a szavak, képek, amelyek elsőként beugranak, ha az otthoni pihenésről, kikapcsolódásról van szó. Ne hagyjuk ki a listából a hangulatvarázsló lámpát, a kényelmes fotelt, a pihe-puha párnákat, a szőrmés szőnyeget, és ne feledkezzünk meg arról, hogy a gőzölgő teát is le kell tennünk valahova. A kedvenc könyveinknek szenteljünk megtisztelő helyet a falon… 

“A téli egykedvűség ellen is dolgozunk, ha élénk színárnyalatokkal játszunk, ha bátran, de megfontoltan társítjuk őket”

“A hangulatot megalapozhatjuk egy új huzattal felfrissített régi karosszékkel”

csináljuk együtt

Egyedi fali polcot készíthetünk raklapból, ha félbevágjuk, és deszkát csavarozunk rá. Tetszés szerint fessük vagy fújjuk le bármilyen színre, teljes fedéssel vagy antikolt hatásúra, majd gondosan rögzítsük a falra. A világítás hangulatossá tehető, ha színes lámpaernyőt használunk. Díszíthetjük a berendezés színeivel harmonizáló színes rózsákkal, amiket egyszerűen gombostűvel rögzíthetünk az ernyőre. A lámpa állványa készülhet festőállványból: könnyű rajta elvezetni a vezetéket, és a képtartó funkcióját is kihasználhatjuk. Egy megunt, esetleg lestrapált kis asztalból, lábtartóból készíthetünk puha felületű lerakóasztalkát. Válasszunk egy szép textíliát, és vonjuk be vele a fa vázrészt, a tetejére pedig szabjunk előtte szivacsréteget és flízt, hogy puhább legyen a felület. A készen kapható bútorlábak helyett különleges formájú gyertyatartókat is felfúrhatunk az aljára. 

lépésről lépésre

A tálca elkészítéséhez használjunk fa képkeretet, amelyet alapozás után sprayfestékkel a kívánt színre fújunk. Vágjunk bele egy képet, fotót, díszes papírt, tapétát, vagy akár egy kottát, és csavarozzuk fel a kép alját. Mérjük ki a fogantyúk helyét a keret két rövidebbik oldalán, és fúrjuk fel őket.

A lerakóasztalkát/lábtartót forgácslemezből vagy rétegelt lemezből készítsük, de egy régi darabot is átalakíthatunk. Az oldalsó keretet és a tetejét külön vonjuk be egy vékony szivacsréteggel és két réteg flízzel. Ezt tűzőgép segítségével, a fa puhaságához illő kapcsokkal rögzítsük. Ugyanígy a textíliát is tűzzük fel; a keret oldalánál szükség lesz varrásra is. A kárpitozott elemeket illesszük egymásra, és L-idomokkal fúrjuk őket egymáshoz. A lábaknak vágjunk megfelelő vastag fenyőtartókat, amiket a keret belsejébe csavarozunk. Ehhez rögzíthetjük csavarral a lábakat.

 

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop