Parmezános, körtés, diós saláta

Tonhalas, kapribogyós saláta
Bébispenót juhtúróval
Sült camembert kelbimbóval, naranccsal, málnával

parmezanoskortesdiossalata 720 – 2-3 nagy marék vegyes salátamix
– 1 nagyobb körte
– 1 nagy marék dió
– 5 dkg parmezán sajt
– 1 teáskanál mustár
– 1 ek. extra szűz olíva-olaj
– 1 teáskanál fehér borecet
– érlelt balzsamecetkrém (opcionális, de az ízhez sokat hozzáad)

A salátaleveleket megmossuk, megszárítjuk és egy tálba rakjuk. A körtét megmossuk, kettévágjuk, kicsumázzuk és vékony szeletekre vágjuk. A diót egy serpenyőben megpirítjuk. A parmezán sajtot vékonyra szeleteljük, vagy ha nagyon érett, törjük. A mustárt az ecettel és az olajjal összekeverjük, és a salátalevelekre öntjük, majd jól átforgatjuk, hogy minden levelet érjen. Megszórjuk a dióval, ráhelyezzük a salátára a körteszeleteket és a parmezánt. Ha van balzsamecetkrémünk, néhány cseppel meglocsoljuk. Barna kenyérrel vagy anélkül fogyasztjuk.

Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop