Parkettalakk, a padló ékszere

A Plastdur PUR 6 parkettalakk-család a Vodicska Kft. saját fejlesztésű terméke. A vizes diszperziós, 100%-ban poliuretán alapú, egykomponensű, önmagában térhálósodó lakk nagy kopásállósággal, karcállósággal, víz- és vegyszerállósággal rendelkezik, csúszás-mentes felületet ad. Tűsarokálló, ezért táncparkettek lakkozására is alkalmas.

 

vodicska2

 

A Plastdur PUR 6 lakk a szokásos módon, velúrhengerrel, széles, finom szőrű ecsettel, kefével felhordható, külön alapozót nem igényel, de erősen nedvszívó fafajták esetén célszerű kenőlemezzel alapozni, hogy a vékony lakkréteg lezárja a felületet. Az első réteg felhordása és száradása után a feldurvult felületet finom szemcséjű csiszolóráccsal lágyan át kell csiszolni, hogy a felduzzadt farostokat lekoptassuk. A Plastdur PUR 6 lakkal a közbecsiszolás – a fa minőségétől függően – a magas szárazanyag-tartalom, valamint a gyors térhálósodás miatt többnyire elhagyható. Az egyenletes, homogén felülethez három-négy réteg felvitele ajánlott.

A felújításoknál megmutatkozó előnyös tulajdonsága, hogy a szegélyléc rögzítésére használt szilikon alapú ragasztóanyag-maradványok nem taszítják, nem jelentkeznek terülési egyenetlenségek. Lehetőség van arra, hogy a fát a lakkozás előtt az alkoholos pácoknál könnyebben kezelhető vizes pácokkal színezzük. Más vizes lakkokkal ellentétben a pác pigmentjeit nem oldja vissza, nincs szükség szerves oldószeres fedőlakkozásra, így nem csökken a lakkréteg kötőszilárdsága, lehetőség van a teljesen oldószermentes rétegrend kialakítására.

A lakk összetevői között kétféle UV-stabilizátor fejti ki hatását, aminek különösen a helyiség napsütötte területeinél van jelentősége. Az egyik komponens a fa rostjainak elszíneződését akadályozza meg, míg a másik a lakk molekuláinak stabilizációját erősíti. Így a fa hosszú időn át megőrzi az eredeti színárnyalatát.

Válassza a Plastdur PR 6 lakkot!

A Plastdur PR 6 lakk elmélyíti ,melegebb tónusúvá teszi a fa erezetét, jellegzetességét, de a színét évek múltán sem változtatja meg.
Fényes, selyemfényű, valamint matt változatban kerül forgalomba.
Jól terül, a kenési hibák eltűnnek. Nem habosodik.
Gyorsan szárad, másnap már szőnyegezhető a lakkozott parketta.
Keménysége ellenére a parkettalécek dilatációjának hatására sem repedezik, követi a fa mozgását,  nem hólyagosodik.
Nem engedi a lecsöppenő vizet a fába szívódni. Nedves feltörlés után nem keletkezik opálos foltosodás.
Átfutó lakkozásnál nincs fényeltérés, az átfedéseknél nincs lépcsősödés, így szükségtelen burkolatváltó sínt használni.

vodicska.hu

 

 

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop