Oventrop exkluzív szerelvények

Hangulatérzékeny kapcsolók
Otthonok, ahol a falak beszélnek
Tetők javítása és felújítása

A fűtőtestek szabályozására szolgáló UNI SH típusjelű folyadéktöltetű termosztátok egyesítik az esztétikus megjelenést a kiváló műszaki jellemzőkkel és az egyszerű kezelhetőséggel. A kisméretű tapintható kivitelű skálajelek megkönnyítik a helyiség hőmérséklet szabályozását.

 

ovent

 

Az UNI SH termosztátok elegáns, kiegyensúlyozott megjelenésű, tiszta és áttekinthető vonalvezetésű, felesleges élek és peremek nélküli foglalata alapkivitelben fehér, króm, vagy matt acél színű. A külön rendelhető, utólagosan a termosztát-foglalat felületére csúsztatható SH-Cap dizájnburkolat lehetővé teszi ahhoz a színvilághoz történő illeszkedést, amelyet az alkalmazott radiátorok, fürdőszobai fürdőtestek, illetve a környezet megkíván.

A kézikerék és a rögzítő hollandi anyag krómozott kivitelű. Az UNI SH termosztátok különösen jól alkalmazhatóak az Oventrop E (exkluzív) típusú szelepeihez, melyek, fehér, króm, matt acél színben kaphatóak, sarok, egyenes és térsarok kivitelben egyaránt. 

Középcsatlakozós fürdőszobai radiátorokra ugyanezekben a színekben design burkolat kerülhet a szelepekre.

Működési elv:

A termosztatikus szelepek olyan segédenergia nélküli hőmérséklet-szabályozók, amelyek egy termosztatikus szelep és egy termosztát összeépítéséből kerülnek kialakításra. Amennyiben a helyiséghőmérséklet a termosztátfejen beállított értéknél kisebb, a fűtővíz a nyitott állapotú szelepen keresztül akadálytalanul áramolhat a fűtőtestbe. A fűtőtest a környező helyiséglevegőt mindaddig melegíti, amíg a termosztátfej körül kialakul a kívánt léghőmérséklet. Az időközben a megemelkedett hőmérséklet hatására a termosztátfej érzékelő töltete kitágul és a szeleptengely közvetítésével a szeleptömítés a szelep-ülékbe nyomódik. A szelep lezár, a fűtőtest kizáródik az elosztóhálózatból, lehűl és a helyiségbe történő hőbevitel megszűnik. Egy bizonyos idő elteltével a helyiségben a levegő hőmérséklete csökkenni kezd, ezáltal az érzékelő-töltet lehűl, összehúzódik, aminek hatására a szelep nyit és a fűtőtest újra fűteni kezd.

Műszaki adatok:

Beállítási tartomány: 7-28 C
Hőmérsékleti skála: 0, T 1-5
Érzékelő: folyadéktöltetű
Max. fűtővíz hőmérséklete: 120 C

Termosztátfej beállítása:

0 a fűtőtest teljes elzárása
T kb. 7 C, fagyvédelmi állás
1 kb. 12 C, pince
2 kb. 16 C, hálószoba, közlekedő
3 kb. 20 C, lakószoba, gyerekszoba, étkező
4 kb. 24 C, fürdőszoba
5 kb. 28 C, uszoda

A 2-4 hőmérséklet jelzőszámok közötti osztásvonalak kb. 1 C-os helyiséghőmérséklet-változásnak felelnek meg. 

oventrop.hu

 

 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop