Otthonunk a kertben

Vendéglátóink otthona hasonlatos egy szépen ápolt kerthez, amely organikus egységként harmóniában él, és élni hagy. Ahol egymás mellett két művészember lakik és alkot, négy leánygyermektől hangos a ház, két kutya a főnök, és a kert burjánzó növényzete a szobák falain, sőt a mesekönyvek lapjain is életre kel…

Nem is tudom visszavezetni, hol született a döntés, hogy a grafika, a kert és a növények lesz az én utam! Amint képes volt rá az apró kezem, már ceruzát fogtam, és alkottam rajz-és művészettanár anyukám műhelyében… – mesél pályája kezdetéről Megyeri Annamária grafikus és kerttervező, négy gyermekes családanya, a ház asszonya. Akinek a kert, a növények, sőt, az állatok szeretete is családi örökség. Nagyszülei nagy gazdaságot vittek egy kicsi faluban, szülei pedig a díszkertek és dísznövények világát ismertették meg vele, így tanulmányai során a grafika mellett a kerttervezés irányába is elindult. Mára a két rész teljesen összefonódva jellegzetesen bájos illusztrációban, animációs filmekben és egy frissen megjelent saját mesekönyvben csúcsosodott ki. De számos kerttervezési munka, így jelenlegi és előző otthonuk kertje is Annamária kreatív és gyakorlatias gondolkodását dicséri.

Négy éve találtak rá jelenlegi házukra. Bár nagyon szerették az előző – és egyben első – otthonunkat, amiben minden részlet az ízlésüket és életmódjukat tükrözte, de lépniük kellett, mert kinőtte a család. Szentendréről nem szerettek volna elmenni, hisz rokonok, barátok, iskolák, művészet, azaz minden ide köti őket… Így hatalmas szerencsének érezték, amikor rátaláltak a jelenlegi ingatlanra, ami pont egy kicsivel nagyobb és kellően jó műszaki állapotban is volt ahhoz, hogy megvegyék.

A házban a fürdőszoba, a konyha, a lépcsőfeljáró, a terasz és a tértagoló falak estek át nagyobb átalakításon, a fürdő kivételével minden a saját kezük munkája. Három helyiségbe került egyedi falfestés, és a házzal kapott konyhabútort is a meglévő elemek átfestésével, némi átalakítással varázsolták újjá. Mivel a család apraja-nagyja nagyon szereti az egyedi dolgokat, így a bútoroknál sem elsősorban a legújabb vagy legtökéletesebb
darabok vonzották őket. Különleges vagy különlegessé varázsolható, átfesthető, átalakítható bútorokra vágytak, amelyek származása másodlagos: jöhet örökségből, mint a két nagy karfás fotel, régiségboltból, mint a feketére festett tálaló, utcáról, mint a bohókásan színesre festett székek. Számos jól sikerült darab – többek között a nagy étkezőasztal – született a pincében kialakított hobbi asztalosműhelyben. Utóbbi a képzőművész férj, Benkovics Bálint terepe, amikor épp nem a saját animációs stúdiójával tervezi és kivitelezi nemzetközi hírű 2-3D és interaktív animációikat.

– „Itthon minden kreatív munkán osztozunk, mindent átbeszélünk, és közösen valósítunk meg. Tesszük ezt úgy, hogy a munkával töltött idő a legkevesebbet vegye el a gyerekeinktől.” – hangzik a szimpatikus otthonsztori receptje, amelyet magunkkal vihetünk útravalóként.

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop