Otthonunk a gyermekkel: együtt és külön

A gyermekekkel való élet az együtt és a külön közötti egyensúly mindennapos keresése. Otthon közel lehetünk egymáshoz, de az otthon egyúttal egy olyan tér, ahol minden lakónak szüksége van egy saját helyre. A VOX Meble cég termékei inspirációt és megoldásokat adnak, amelyek segítenek a belső terek elrendezésében, ezeknek az igényeknek az összeegyeztetésében.

Az otthon a menedéket, a biztonságot, a várat, az állandóságot, a világ rendjét, a találkozás helyét szimbolizálja, az összegyűlés, a mások biztonságos jelenlétének érzése, a külvilággal való határok megteremtése. Az otthon az anyagi tér létrehozása és kölcsönhatása a megfoghatatlannal – a kapcsolattal. Szagok, színek, hangok és tárgyak lebegő játéka, a háztartás tagjai közötti kapcsolat légköre, közelségük és távolságuk. A háztartási térben a különböző személyiségek, szükségletek, temperamentumok, reakciómódok találkozása zajlik. Egyesek számára az otthon az útjuk folytatása, meghosszabbítása, mások számára pedig valami újnak a kezdete.

asti-gyermek-bútor

Hogyan készüljünk az újszülött érkezésére?

Az első közös éjszaka és az élet új szakaszának izgalma. Függetlenül attól, hogy ez a pillanat még csak most jön-e el, vagy a baba már több hete otthon van, egy kényelmes hely kialakítása lehetővé teszi, hogy nyugodtan éljük át újra és újra ezeket a különleges pillanatokat. Az új családtag közelgő érkezésének hírére elkezdünk gondolkodni a metamorfózisról, az otthonunk átalakításáról.

Már a terhesség alatt szükségessé válik az otthon berendezésének bizonyos átalakítása, például kényelmes puffokkal, amelyek a fáradt lábakra kínálnak gyógyírt, vagy egy karosszékkel, amely később a baba etetésének helyévé válik. Mivel egy gyermek lép az életünkbe, a ház még sokszor változtatja meg a jellegét. Az első nagyobb átalakítások azonban azzal a helyiséggel kezdődnek, amely eddig csak a felnőttek számára volt fenntartva, nevezetesen a hálószobával. Különösen akkor, ha nincs külön szoba a baba számára.

A baba napjának ritmusa ismétlődik. A nyugalmat és a közelséget az ismerős illatok, a semleges színek és a félhomály biztosíthatják. Azaz, minden, ami a hálószobában található. A közös helyiség elrendezésénél azonban figyelembe kell venni a szülők igényeit is. Ezért, ha szeretnénk megtartani a meglévő fekhelyet, választhatsz egy az ágy mellé állítható kiságyat a VOX Simple kollekciójából, ami könnyen átalakítható a növekvő gyermek számára teljes értékű kisággyá, és az évek múlásával, egy nagyobb gyermek számára pedig teljes értékű ággyá. A harmadik változatát, egy kisgyermek a számára készült kanapéként használhatja. Ezen kívül a Simple kiságy egyedileg konfigurálható, hogy megfeleljen a hálószoba stílusának.

Egy másik lehetőség a hálószoba megosztására a gyermekkel az, hogy teljesen átalakítjuk a szobát. Ha egy teljesen új mikrovilágot szeretnénk létrehozni, a VOX 4 You, előtetővel rendelkező ágy remek megoldás erre, amely mellé elhelyezhető a hozzá illő kiságy is. Ez a szett több bútordarab szerepét is betölti – ágy, könyvespolc és többféle tároló hely, kisebb-nagyobb tárgyak számára.

Álmodozunk arról is, hogy reggel még az ágyban meginnák egy forró kávét? A közös reggelek pontosan így néznek ki. A rendkívül tágas könyvespolc, amely az ágy része, az éjjeliszekrény szerepét veszi át, de emellett nemcsak a csésze és a lámpa, hanem a pelenkák és egyéb babafelszerelések is elférnek benne. Így minden a kezünk ügyében lesz, és az ágy az otthon központjává, a közös pihenés és játék helyévé válik.

Valami különlegeset mindenkinek

Amikor egy baba a világra jön, minden gondolat e kis lény körül forog. Kezdetben az időbeosztásunk teljesen megváltozik, és nem ritka, hogy – legalábbis egy időre – felhagysz a társasági élettel. Ismerősen hangzik? A sok gyermekkel kapcsolatos feladat ráadásul gyorsan kezdi betölteni az otthoni teret, csak küzdünk, hogy megtaláljuk a helyed ebben az egészben. Hogyan lehet kompromisszumot kötni a gyermek és a szülők igényei között a közös tér kialakításakor? Az ilyen helyzeteket szem előtt tartva olyan gyermekkollekciókat terveztünk, amelyek a felnőttek belső tereiben is megtalálják az utat. Kezdetben betölthetik a hálószobát, idővel pedig az otthont is, amikor gyermek első saját szobáját díszítjük fel velük.

A takarók, pelenkák és ruhák például a VOX Evolve kollekció szekrényében kapnak helyet, ami nemcsak a funkcionalitása, hanem a kivitele miatt is sok felnőtt számára is vonzó lesz. Akárcsak a komód, amely a későbbiekben olyan tároló hellyé válhat, amelyet egy tinédzser szívesen használna.

Pasztellszínek

A semleges, nyugodt színek támogatják és megnyugtatják a kisgyermekek érzelmeit. A tágas komód rózsaszín frontokkal nemcsak érdekesen illeszkedik majd a tölgyszínű kiegészítőkhöz, hanem segít megnyugtató teret teremteni. A VOX Vintage bútor kollekcióval praktikus és szép sarkot alakíthatunk ki a gyermek számára. A fiókok döntött előlapjai finom díszítőmotívumot nyújtanak, és az egész kollekció tökéletes lesz a felnőttek számára szolgáló terekben is.

asti-gyermek-bútor

Emeletes ágy

Amikor egy olyan gyerekszobát rendezünk be, amelyik csak néhány négyzetméternyi, egy emeletes ágy jó megoldás lehet, az alvóhely mellett két könyvespolc, fiókos szekrény és tároló hely is elfér benne. Hihetetlenül hangzik?

És mégis, a VOX Spot Young emeletes ágy négy mély fiókkal van felszerelve, amelyekben elfér az összes ruha, a tágas polcok helyet biztosítanak a könyvek, játékok tárolására. A bútorhoz tartozik egy mobil fogas is, az ágy oldalához illesztve. Az iskolás gyermekek számára előnyös lesz az utólagosan a korlátra szerelhető, mozgatható asztalka, amely praktikus helyet teremt a tanuláshoz anélkül, hogy ki kellene kelni az ágyból. A kisgyerekek viszont imádják a fából készült baldachint, ami alatt elrejtőzhetnek a világ elől.

Otthon az egész család számára

Az otthon egy tér mindenki számára, legyen szó akár gyerekekről vagy a szülőkről. Ez egy olyan hely, amely jól megszervezve és érdekesen berendezve az egész család igényeit kielégítheti. A gyermek szemszögéből nézve az otthon egyszerre lehet biztonságos menedék és kreatív játszótér. Már az egészen kicsi gyerek is hatással van a környezetre, érzelmileg és kognitívan megjelöli az otthoni teret, nyomot hagyva annak elrendezésében.

A VOX bútorok egy része élőben is megtekinthető az ASTI Babaáruházban, ahol az eladókkal konzultálni is lehet, a teljes kínálat pedig a www.astibababolt.hu oldalon látható.

ASTI BABAÁRUHÁZ
1201 Budapest,Vágóhíd utca 26.
Telefon: 06 20 5590003

Nyitvatartás:
Hétfő – Péntek: 10:00 – 18:00 óra
Szombat:10:00 – 15:00 óra

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop