Hozzávalók 2 pizzához:
– 500 g liszt, lehetőség szerint „00”-ás
– 1 zacskó szárított élesztő
– 400 ml víz
– 1 teáskanál só
– 1 csipet cukor
– 250 g koktélparadicsom
– 1 fej vörös hagyma
– 2-3 marék rukkola saláta
– olívaolaj
– 2-3 gerezd fokhagyma
A tésztához az élesztőport a kézmeleg vízzel és a csipet cukorral elkeverjük, és hagyjuk 5 percig pihenni. A lisztet és a sót beleöntjük a dagasztótálba, hozzáadjuk az élesztős vizet és robotgéppel 10 perc alatt készre dagasztjuk. Ha kézzel dolgozunk, akkor a lisztet kiszórjuk a munkafelületre, a közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a vizet, és kívülről befelé haladva összegyúrjuk a tésztát. Legalább másfél órát hagyjuk a tésztát kelni. Ezt követően átdagasztjuk, és további 30 percig pihentetjük. Ez idő alatt a sütőt előmelegítjük 240 fokra, a fokhagymát belereszeljük az olívaolajba. A tésztát átgyúrjuk, két részre vesszük, kinyújtjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, majd megkenjük a tetejét fokhagymás olajjal. Két tepsire lesz a sütéshez szükségünk, mert ebből a menynyiségből két nagyobb kör alakú pizza készül. Amennyiben a sütőnk engedi, egyszerre süssük meg a két adagot, kb. 15 perc alatt. Amíg sül a tészta, a paradicsomokat megmossuk, megszárítjuk papírtörlővel és kettévágjuk. A hagymát megpucoljuk, és vékonyan felszeleteljük. Ha a tészta elkészült, kivesszük a sütőből, vágódeszkára tesszük, ráhalmozzuk a rukkolát, a paradicsomot, a hagymát, meglocsoljuk olívaolajjal, és melegen tálaljuk.
Hozzászólások