Okostelefonok otthonainkban

Tetőablakra szúnyogháló?
Elment CöFö
Versenyben a CREATON tetők

Manapság már egyáltalán nem számít luxuscikknek az okostelefon, esetenként annyi található belőlük egy-egy otthonban, ahányan lakják. Merőben megváltoztatják mindennapjainkat, már nemcsak kapcsolattartásra használjuk, hanem a lakás műszaki berendezéseit is velük távvezéreljük. Ám ha őszinték akarunk lenni, egyet bátran kijelenthetünk: e készülékeket nagyon kevesen tárolják szakszerűen.

okostelefonokotthonainkban 720

Nem olyan újkeletű a dolog, mindössze néhány éve élhetjük meg a hétköznapi gyakorlatban is azt, ami éppen két évtizede még sci-finek számított, s amelyet „A mindentudó ház” című vígjáték mutatott be 1999-ben. Az okosotthon látszólag egyszerűen működik: az okos háztartási gépekhez – legyen az hűtő, hűtés és fűtésrendszer, redőnyök, vízellátás, nyílászáró vagy bármi egyéb – wifikapcsolaton keresztül csatlakoztatjuk okostelefonunkat, és az összehangolás után távolról is irányíthatóvá válik a legtöbb elektronikai rendszer a lakás falai között. Az okoseszközöknek és vezérlésüknek szinte csak a képzelet szab határt.

Ugyan sokan nem tudnak azonosulni ezzel az újhullámos dologgal, valójában nagyon is hasznos egy átgondoltan kialakított okosotthon. Gondoljunk csak bele: mivel messziről be tudjuk kapcsolni a klímát vagy a fűtést, mindig optimális hőmérsékletű lakásra érhetünk haza. Azt is beállíthatjuk, hogy mikor emelkedjenek fel a redőnyök, hogy napsütésre ébredhessünk, vagy akár azt is megnézhetjük, távol a lakástól, hogy mit kell még megvásárolni a vacsorához – az okoshűtő ugyanis folyamatosan képes leltározni. Csak néhány példa a sok közül – a lehetőségek tárháza szinte végtelen, de többségét az „okostechnológiának” köszönhetjük. Egyszóval, ha nem lennének okostelefonok, valószínűleg bonyolultabb lenne egy ilyen összetett lakást távolról vezérelni, és folyamatosan nyomon követni egy kijelzőn, hogy minden a terv szerint alakul-e.

Telefonjainkra azonban korántsem vigyázunk eléggé, legyenek bármilyen fontosak is: sokan már nem is használati tárgyként tekintenek rájuk, hanem egyfajta kiegészítőként, hovatovább társként látják okostelefonjukat. Egy megfelelő telefontok azonban mindenki számára nélkülözhetetlen kell, hogy legyen, hiszen ez az a védőborítás, ami az érzékeny érintőképernyős telefonokat megvédi a környezeti hatásoktól, legyen az ütés, nedvesség, közvetlen napfény vagy bármi más. Fontos, hogy ne csak olyat válasszunk, ami jól néz ki, és illik a stílusunkhoz, hanem ami valóban óvja a készülékünket, mint például egy Samsung Galaxy S10 tok.

Mert ennek segítségével – ha okosotthonban élünk vagy tervezzük a megvalósítását– a telefonra már kevésbé kell ügyelni!

 

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop