Ahogy elmúlik a május, úgy követik egymást a finomabbnál finomabb idényzöldségek, gyümölcsök. Kár lenne kihagyni ezt a lehetőséget! Menjünk ki a piacra, töltsük meg a hűtőt jobbnál jobb alapanyagokkal, és főzzünk egészséges, könnyen elkészíthető ételeket.
Epres gyümölcstorta
Hozzávalók a piskótához, 29 cm-es gyümölcstorta-formához:
- 10 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 4 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
- 2 csomag jó minőségű adalékanyagmentes vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 10 dkg cukor
- 50 dkg eper
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, a tortaformát vajazzuk ki. A piskótához a tojások fehérjét a cukorral keverjük keményre. A lisztet szitáljuk át, és keverjük össze a sütőporral. A felvert fehérjébe öntsük bele a tojások sárgáját, keverjük el, majd adjuk hozzá a lisztet folyamatos keverés közben. Öntsük a kivajazott formába a masszát, és az előmelegített sütőben süssük 20 percig. Borítsuk ki a formából a tésztát, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a pudingport a tejjel és a cukorral keverjük csomómentesre, forraljuk fel, és főzzük sűrűre. Öntsük a gyümölcstorta lapra a krémet, és hagyjuk megdermedni. Az epret mossuk meg, vágjuk le a zöld szárát, és vágjuk ketté. Helyezzük a torta tetejére, majd hűtőben legalább 3-4 órát pihentessük tálalás előtt.
Málnás mascarponés piskóta
Hozzávalók 4 személy részére:
- 30 dkg babapiskóta vagy piskótatallér
- 50 dkg mascarpone
- 50 dkg görög joghurt
- 4 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 50 dkg málna
A mascarpone-t és a joghurtot a cukorral, a vaníliával keverjük jól össze. Egy üvegtál aljára halmozzunk a felét, erre pakoljuk rá a piskótát és a málna felét. A málnára ráöntjük a maradék krémet, a krém tetejére pedig szépen elhelyezzük a maradék málnát. Hűtőben pihentetjük legalább 1-2 órát a tálalás előtt.
Hozzászólások