Nyári faldekoráció

A nyári virágok szépsége és illata nemcsak minket, embereket vonzanak, hanem a lepkenép is szívesen vendégeskedik egy-egy virágszálon a napsütésben. Némi üvegfestékkel és pillangónyi türelemmel mi is varázsolhatunk lepkehadat a nappalink falára vagy az ebédlőasztal fölé.

nyarifaldekoracio 720

Amire szükségünk lesz

Néhány nem használt fehér porcelán tányér biztosan akad otthon mindenkinél. A tányérokat üveg- és porcelánfestékkel, valamint porcelánra való filctollal dekoráljuk. A filctoll az üvegfestékkel együtt a sütőben kisüthető. Az így kezelt dísztárgyak mosogathatók, a minta nem jön le róluk. A különleges porcelánra való filctollat és az üvegfestéket a hobbiboltokban megtaláljuk. Néhány ecsetre is szükségünk lesz a kifestéskor, valamint pillangókat ábrázoló képekre, amelyeket a tányérra másolhatunk indigóval vagy szabadkézzel. A falra rögzítéshez képakasztókra és kétkomponenses erős ragasztóra lesz szükségünk.

Hogyan készül?
A tiszta tányérokra rámásoljuk a lepkés képeket. Ezt többféle módszerrel csinálhatjuk, ám legegyszerűbb, ha indigópapírral átrajzoljuk őket. Az átrajzolt vonalakat a porcelánra való filctollal kontúrozzuk, ezután az egészet kifestjük az üveg- és porcelánfestékkel. A sütőben való hőkezelést követően a tányérok hátuljára akasztókat készítünk. A barkácsboltokban beszerezhető kétkomponenses ragasztók a legalkalmasabbak az ilyen műveletekre. A két komponenst összekeverjük, bekenjük vele az akasztókat, és hozzáillesztjük a tányérok aljára. 24 óra száradás után a falra helyezhetjük pillangós tányérjainkat.

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop