Nőies, családias harmónia

Örökségbe kapott, múlt században épült házat alakított át Heather Garrett, amerikai lakberendező egy gyermekét váró házaspárnak a rusztikus, kifinomult és kortárs stílus jegyében.

noiescsaladiasharmonia 720

Heather Garrett világviszonylatban is korunk egyik legtrendibb lakberendezője. Az ízlést és a szakmához való vonzalmat már korán elsajátította, hiszen édesanyja is dekoratőr volt. Kézjegyét kifinomult formák és textúrák, mint a gipsz, bőr, bársony, vászon, és a szokatlan formájú világítótestek ötvözete jellemzik leginkább. Szerinte semmi ember által készült dolog nem olyan szép, mint a természetes, ezért is láthatjuk a nappali kandallójánál a természetes kő díszítő elemek domináns jelenlétét. A tulajdonosok, egy első gyermekét váró házaspár, amikor megörökölték ezt a zegzugos, mennyezeti gerendás Tudor stílusú ingatlant, szerették volna ellensúlyozni a nagy belmagasságot, és intim bájjal megtölteni a tereket. Egy olyan családorientált otthonra vágytak, ahol elfér majd a baba, és jut hely a család három kutyájának is. A végeredmény egy praktikus és modern otthon lett, amelyben mindenki megtalálhatja a helyét. A nappali nem túl merev szimmetriáját szemtől szembe kanapék és rusztikus bőrfotelek biztosítják. A tervező a textileknél a lila és kék különböző árnyalataival játszott, az ablakokat keretező irizáló selyem függönyök például a bronz, szilvakék és levendula színárnyalatait hozzák elő a rájuk vetülő napfényben. A nappaliból a konyha és étkező nagy, egybenyitott légterébe lépünk. A barnás és lilás árnyalatok, a sötét padló a nagy és nyitott konyhában is folytatódnak. Itt kétségkívül a legeredetibb darab a két függő gömb formájú csillár, amelyek egyszerűek, mégis lenyűgözőek. „Méretüknél fogva alkalmasak rá, hogy jól bevilágítsák az egész konyhasziget és konyhát is. Egyszerre modernek és tradicionálisak, bármely előszobába kiválóan alkalmasak.” – mondja a tervező. A többféle felület keverése, mint a márvány, a horganyzott acél, az antikolt tükör és más patinásított fém felületek – irigylésre méltó egységet képeznek, amely egy elérhető, emberközeli stílust képvisel, belekalkulálva a kisgyermek, a háziállatok, a vörösborfolt és az élet más tényeit.

  

Heather Garrett tizenegy évvel ezelőtt alapította meg saját tervezőirodáját, a HGID. Ügyfélköre vonzódik a kicsit tradicionálisabb, klasszikusabb építészeti elemekhez, de azok modernebb, frissebb, maibb változataihoz, napjaink trendjeihez alkalmazkodva.

noiescsaladiasharmonia profile

Heather Garrett
www.heathergarrettdesign.com


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop