Négykezes felújítás

Nőies, családias harmónia
Francia-skandináv randevú
Duplex az újrakezdés jegyében

Egykor lóistálló, később garázs volt a nyüzsgő bevásárlóutcáktól mindössze pár saroknyira lévő nyugat-londoni otthon, amely mára teljesen átalakult. A modern, letisztult vonalú, tört fehér enteriőrt az itt-ott feltűnő cseresznyepiros színfoltok teszik frissé és nőiessé.

negykezesfelujitas 720

Ha élő bizonyítékot szeretnénk kapni egy tehetséges építész és egy kipróbált konyhabútor-tervező térátalakító képességére, e londoni otthon kiváló példa rá. Lakói, Liz és Lucy, egy anya és huszonéves lánya úsztak a boldogságban, amikor meglelték ezt a több tulajdonosú ingatlant, bár akkor még lakható állapotban sem volt. Az eredetileg lóistállónak épült, később hozzáépített garázs épületegyüttesét apró helyiségek szabdalták, meglehetősen lehangoló képet festve. A jó szemű vevők a sok kicsi helyiség helyett arra vágytak, hogy egyetlen nagy, fényben úszó nyitott térben éljenek, összenyitva az étkezőt a nappalival, miközben az utcai homlokzatot, a hely eredeti hangulatát is szerették volna megőrizni. Angliában az ehhez hasonlatos ingatlan, angolul „mews” vagy „mews house”, napjaink egyik legvágyottabb lakóformáinak egyike, mivel csendes helyen, a főutcák mögött, mégis központi helyeken fekszenek, és teraszok, kisebb kertek is tartoznak hozzájuk.

Nick Farnell építész a belső falakat szinte teljes egészében lebontotta, a régi padlót kiszedte, hogy tiszta lappal indulhasson. Az innovatív anyagú, betonhatású járólappal és üveg tolóajtóval maximálisra növelték a térérzést és rálátást a déli fekvésű teraszra. Nick bemutatta a háziasszonyt Charlie Borthwick belsőépítésznek, akivel közösen fejlesztették tovább a terveket, és végezték a kivitelezést is. „Charlie tehetsége többek között abban áll, hogy képes egy kacatoktól mentes, rendet sugalló lakásbelsőt alkotni” – mondja Liz. Amíg a konyhaszekrény halványszürkéje (Farrow&Ball French Grey Estate Eggshell) és az ólomszürke meghatározóak Liz otthonában, Charlie meggyőzte őt, hogy a lakás néhány pontján cseresznyepirossal energizálják a teret. Ezek a színfoltok felhívják a figyelmet olyan dolgokra is, amelyeken máskülönben átnéznénk. Így született a javaslat a fényes, rózsaszínű konyhahátfalra is, azután választottak még egy-két párnát (William Yeoward) a nappalihoz, hogy a terek között meglegyen az összekötés. „Tudtam, hogy a végeredményben nem fogok csalódni, és hogy Nick és Charlie fantasztikus munkát végeznek.”– teszi hozzá megelégedettséggel.

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop