Ne szmogosítsunk! Szigeteljünk!

Még élénken emlékszünk az év eleji szmogriadóra. Sokan vágták dühükben földhöz a papucsukat, bezárták a négykerekű családtagot a garázsba, felszálltak a zsúfolt buszra, és órákat utaztak fogcsikorgatva a munkahelyükre. Mások szabadnapot vettek ki, jól feltekerték a fűtést, kényelmesen leheveredtek a fotelbe egy könyvvel a kezükben, elégedett mosollyal az arcukon, hogy ők bizony most együttműködnek a környezet védelmében. Vagy mégsem…?

neszmogositsunkszigeteljunk 720

neszmogositsunkszigeteljunk 12
Szmogos időben több világvárosban rendelet szól az alacsonyabb környezetvédelmi osztályba sorolt gépjárművek forgalmi korlátozásáról, idén pedig hazánkban is erre került sor. A rendelet hatékonyságát ugyanakkor mutatja, hogy egy, az ezredforduló tájékán gyártott kisautó már nem, de egy mai, nagy motorral szerelt terepjáró – jóval nagyobb CO2 kibocsátással és porszennyezéssel – viszont közlekedhet. Érdemes azt is figyelembe venni, hogy a mérések szerint a szmog szintje napközben csökken, este pedig megnő. Mit is jelent ez? Napközben az intenzív autóforgalom, de kevesebb háztartási fűtés idején jóval kisebb a károsanyagkibocsátás, mint este, éjszaka, amikor mindez fordítva jelentkezik, azaz lecsökken az autóforgalom, de mindenki hazaér és befűt. Egyszerű logikával ráébredhetünk, hogy sokkal többet tehetünk a légszennyezés ellen kevesebb fűtéssel, mint kevesebb autózással. A kevesebb fűtéshez pedig csak egyvalamire van szükségünk: jól szigetelt, korszerű fűtésű épületekre! Amennyiben házunkat korszerű szigeteléssel látjuk el, a fűtésszezonban is spórolhatunk, elkerülvek az épület állagvédelmi problémáit, többek között a penészesedést, mindeközben még környezettudatosak is vagyunk. Az URSA vállalat elkötelezett a személyi jólét és komfort biztosítására és a bolygó élhetőségének védelmére is olyan magas minőségű ásványgyapot és extrudált polisztirol szigetelőanyagok gyártásával, amelyek beépítésével számottevő pozitív eredmények érhetők el.
A magyar piacon egyedülállóan komplex, URSA XPS-bakos tetőszigetelési megoldásnál a polisztirol bakokkal megmagasított szarufák közé építendő be a megfelelő minőségű és vastagságú üveggyapot szigetelőanyag és a páratechnikai fóliák. Ezzel az újragondolt szerkezeti kialakítással gyakorlatilag megszűnnek a szarufák vonalában generálódó vonalmenti hőhidak, így ez a pénztárcabarát ötlet valódi és hosszú távú komfortot garantál. 
A korszerű autókkal való közlekedés fontos, de ha valóban tenni szeretnénk a levegő tisztaságáért, akkor elsőként nézzünk körül a legközelebbi szigetelőanyag-kereskedésben! Hogy valóban tegyünk egy lépést a fenntartható környezetért. 

 

ursalogo 0509

URSA Salgótarján Zrt.
www.ursa.hu

 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop