Hozzávalók:8-10 darab narancs, 1 darab lilahagyma, 1 maréknyi dió, 4 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1 evőkanál magos mustár, 1 darab fejes saláta, 1 darab narancs leve, kevéske darált bors, só.
Tegyük a mustárt, olívaolajat és a narancs levét egy kisebb befőttes üvegbe, adjunk hozzá fél kávéskanálnyi sót és kevéske darált borsot. Zárjuk le jól, és alaposan rázzuk össze. Éles késsel, mintha burgonyát tisztítanánk, hámozzuk meg a narancsokat, majd szeleteljük fel.
Tegyünk üvegből készült salátástálkákba pár levél fejes salátát, majd rétegezzük rá a narancsszeleteket. Tetejére csorgassunk a mustáros öntetből, szórjunk rá száraz serpenyőben megpirított diót és vékony karikára felszeletelt lilahagymát.
Önállóan is fogyaszthatjuk, de kacsasült mellé is kiváló saláta.
Hozzászólások