Napsütötte ágyneműk

– Nagy erdei kirándulásokra emlékszem gyerekkoromból. Kaposváron legtöbbször a Büdös-hegyre másztunk föl, mert ott lehetett látni a legtöbb állatot. Általában apuval és a nővéremmel mentünk, anyu otthon maradt, szerintem élvezte, hogy egy kicsit fellélegezhetett. Akkor, öt-hat évesen fedeztem föl a fűszálat, a lóherét, a hangyákat.

 

 

– Nagy erdei kirándulásokra emlékszem gyerekkoromból. Kaposváron legtöbbször a Büdös-hegyre másztunk föl, mert ott lehetett látni a legtöbb állatot. Általában apuval és a nővéremmel mentünk, anyu otthon maradt, szerintem élvezte, hogy egy kicsit fellélegezhetett.

 

Akkor, öt-hat évesen fedeztem föl a fűszálat, a lóherét, a hangyákat. Néha órákig bámultam őket. De a nyári erdő illata is megmaradt, ahogy szerettem az őszi avar szagát is. Télen szánkózni jártunk a Büdösre, az is jó volt. De otthon, az emeletes házunkat is körülölelte egy udvar. Valójában soha nem laktam sűrűn lakott helyeken. Pátyra véletlenül kerültünk, tulajdonképpen az egyik kollégám vett itt telket, ő szólt, hogy van még üres telek a környéken. Ahogy megálltunk az utcában, éreztem, hogy itt lesz az otthonom. Örülök, hogy van kertem, bár a gondozása már nem okoz akkora örömet. A gaztól ideges leszek, mert úgy tűnik, soha nem végzek vele. Van egy kiváló elektromos fűnyíróm, amit három helyen kell bedugnom, hogy elérjen mindenhová. A fűnyírás kifáraszt, fél nap mire végigérek a kerten, aztán újabb fél nap míg kipihenem magam. Két sörrel ünneplem, hogy túl vagyok rajta. Bár előfordul, hogy terápiás céllal vágok füvet, ugyanis tökéletesen lehiggadok tőle.
A kertünkben nincsenek haszonnövények, de idén ültettem paradicsompalántákat, amelyeket néha én öntözök, néha az eső. De az esőben nem lehet megbízni, úgy szegény zöldek inkább bennem bíznak.
A gyerekeim szeretnek leginkább a kertben játszani, de én is le szoktam heveredni a fűbe, és jó néha barátokat hívni, tüzet rakni és bográcsban főzni. A legjobban mégis azt szeretem a kertben, amikor kiteszem napozni az ágyneműt, mert mikor beveszem, valódi oxigén illata van. Nagyon jó benne aludni.

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop