Napelemes tetőcserép a Terrántól

Elkészült a prototípusa a családi vállalkozásból nemzetközi nagyvállalattá nőtt Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. másfél éve zajló kutatás-fejlesztésének, amely lehetővé tette, hogy a vállalat széles körben bejelentse a tetőcserépbe integrált napelem fejlesztését. A hazai vállalat szakemberei a napelemes tesztrendszert 2017 tavasza óta, Bólyban monitorozzák, eredményei bíztatóak, azt mutatják, hogy az innováció a kívánt irányba halad.

napelemestetocserepaterrantol 720

A Terrán szolár megoldás különlegességét az adja, hogy a napcellákat olyan speciális módon integrálják az egyedi tetőcserepek felületébe, hogy azok felhelyezése és megjelenése szinte megegyezik a hagyományos tetőcserepekkel. Így lesz a Terrán Futuron naprakész tető! A működő prototípus sikeresen ötvözi a Terrán közel évszázados tetőcserép-gyártási tapasztalatát a kor technikai kihívásaival. A fejlesztés végső célja egy esztétikus, környezetbarát, kompromisszumok nélküli energiatermelő tetőrendszer megalkotása.

napelemestetocserepaterrantol 1
A negyedik ipari forradalom küszöbén állunk. Az elkövetkező években a tető már nem csupán az otthonunk és értékeink védelmére szolgál, a jövőben aktív, környezetbarát, tiszta és biztonságos energiatermelő funkciót is betölt. A tető intelligens módon kapcsolatban áll majd az alatta élő emberekkel, és alkalmazkodik igényeikhez. A Terrán továbbra is igazodik a technológiai haladáshoz, a külföldi és a hazai trendekhez, vásárlói elvárásokhoz. A vállalat, mint felelős tetőfedőanyag-gyártó, olyan új napenergiát hasznosító tetőcserépbe integrált napelemes technológián dolgozik, amivel a lakóházak megszokott védelmi funkcióin túlmutatva kiemelt hangsúlyt fektet a lakókörnyezetbe való harmonikus illeszkedésre és a környezetvédelemre is.

napelemestetocserepaterrantol 2
„Az építőiparnak hatalmas a környezetre gyakorolt hatása, ezt a múltban is és most is komolyan szem előtt tartva fejlesztjük a Terrán Futuron termékünket. Úgy gondolom, hogy az új Terrán know-how hatással lehet az iparág innovációs irányaira is. Ezt indokolhatja, hogy a közép-kelet-európai régióban az egyik legnagyobb tetőcserép gyártónak számítunk, több mint 50 millió cserepet állítunk elő évente.” – adott tájékoztatást Gódi Attila ügyvezető igazgató. Mivel a fejlesztés folyamatos, fontos szerepet tölt be a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Elektronikus Eszközök Tanszékének nemzetközileg elismert szakértő csapata, akik a mérnöki szaktudást, a laboratóriumi hátteret és a megfelelő mérési technológiát biztosítják a fejlesztéshez.
terran 347

 

Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop