Mit nyerünk a hőszigeteléssel?

A hőszigetelés talán még soha nem volt ennyire aktuális kérdés, mint az elmúlt hónapokban. A következőkben a legfontosabb tudnivalókat tekintjük át röviden.

Fotó: Bata Tamás

Az épületek hőveszteségének kb. 30-40 százalékáért a falak a „felelősek”. Egy jól méretezett hőszigeteléssel ennek akár 90 százalékát is megtakaríthatjuk, ami az egész épületre vetítve kb. 30 százalékos megtakarítást jelent. A megtérülési időt a jelen gazdasági helyzet bizonytalansága mellett nem is olyan egyszerű pontosan kiszámolni, de az energiahordozók árának folyamatos emelkedése mellett biztosak lehetünk abban, hogy a hőszigetelésre fordított pénz egyre gyorsabban fog megtérülni. A számításnál azt is figyelembe kell venni, hogy a hőszigetelés – miután „visszahozta az árát” – folyamatosan nekünk dolgozik, hiszen a rezsiköltségeink egy jóval alacsonyabb szinten maradnak ezután is. A homlokzatra – azaz a külső oldalra – elhelyezett hőszigetelés további előnye, hogy télen a falak belső felületi hőmérséklete magasabb lesz, ezáltal nő a beltéri komfortérzet, megszűnik a „húzó” hideg hatása. A külső oldali hőszigetelés megvédi a falszerkezetet, csökkenti annak hőmozgását és az ebből adódó hőmozgásokat – ezáltal növeli az épület élettartamát.
Hőszigeteléssel sokkal jobban ki tudjuk használni a falazatok hőtároló képességét, és amellett, hogy növeljük az ingatlanunk értékét, még a környezetet is szebbé tehetjük igényes homlokzati színek választásával.

A Baumit Life gazdag kínálatú színpalettája a fakó és unalmas homlokzatoknak életet és egyéniséget ad. Hangulatos vagy éppen inspiráló légkört nyújt, karakteres megjelenésével hat az érzelmekre. A Baumit homlokzati színező applikáció lehetővé teszi, hogy játszhasson számtalan színnel és kreatív kombinációval.
A homlokzatok hőszigetelésénél a legfontosabb szabály, hogy csak minősített anyagokat és komplett rendszereket építsünk be – csak így kapunk gyártói rendszergaranciát! A gyártók által szállított komplett rendszerek minősítésében szereplő valamennyi paraméter (hőszigetelő képesség, páratechnikai tulajdonságok, mechanikai ellenállás stb.) csak a rendszerengedélyben szereplő anyagokra vonatkozik! Nem elhanyagolható szempont a pontos méretezés sem, hiszen a túl vékony szigetelés ugyanúgy hibás választás, mint az indokolatlanul vastag. Azt sem árt tudni, hogy a hibás, azaz nem előírásszerű kivitelezés nemcsak esztétikailag hagy kívánnivalókat maga után, hanem a hőszigetelés hatékonyságát is veszélyezteti.

A Baumit az általa forgalmazott Baumit open (alkalmazható ismeretlen összetételű, vegyes, illetve különleges (pl. vályog, pórusbeton) falszerkezetek esetében is), Baumit Star EPS (extrém beépítési körülmények között is alkalmazható), Baumit Star ásványi (bármilyen épülettípusnál alkalmazható) és Baumit Pro (panel- és társasházak homlokzati felújítására ideális) homlokzati hőszigetelő rendszerekre – a mindenkor hatályos törvényekben, jogszabályokban és rendeletekben meghatározott kötelező szavatosság mellett 25+5 év rendszergaranciát vállal.
Vásárolja meg most Baumit hőszigetelő rendszerét, és nyerjen négyszeresen! Élvezze a teljes rendszerre járó 25+5 év garanciát, a csökkenő hűtési-fűtési költségeket, a 60 000 forintos MediaMarkt ajándékkártyát, és nyerje vissza háza hőszigetelésének árát!

Bővebb információ: baumit.hu


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop