Mindenből a legjobbat – Kitartásban a titok!

Vendéglátónk, Gabriella albérletben töltött hosszú évek után egy megfizethető zöldövezeti ingatlanra vágyott, a munkahelyéhez közel. A sasadligeti beruházás az ő számára éppen szerencsés időben kezdődött, és a környék ismeretében hamar rászánta magát a vásárlásra. Annak ellenére, hogy a lakás még csak tervrajzon létezett. Persze ez előnyökkel is járt, hiszen maga választhatta ki a burkolatokat, és egy kis faltologatásra is volt lehetősége.

 

 

A kulcsok átvétele után végre megkezdődhetett a sokáig csak dédelgetett vágyálom: a beköltözés és a berendezkedés. Gabi érdeklődik a divat és a lakberendezés iránt, szívesen lapozgat témába vágó magazinokat, így nem igényelte szakember segítségét. Határozott elképzelései voltak arról, hogy mit szeretne, és ehhez következetesen tartotta is magát. Kulcsszavai a letisztultság, a praktikum és a harmónia voltak.
Korábbi lakásából csak néhány bútordarabot hozott magával, például a nagyméretű fekete kanapét. A nappalit ezen alapdarab köré szervezte, fehérrel és szürkével szelídítve a sötét ülőbútor dominanciáját. Ugyancsak itt kapott helyet az étkezősarok is. A pult kiállítási darab volt, és bár nem akarták külön eladni, mégis sikerült elérni, hogy hazavihesse. A már említett falmozgatás a konyha javára történt, ezzel lehetőség nyílt a konyha praktikus, U-alakú kialakítására, kellő mennyiségű tárolóhellyel. A konyha fala a hálószoba kárára tolódott, de Gabi ezt egyáltalán nem bánja. Az ágy és egy óriási gardróbszekrény így is elfér benne.

{gallery}images/stories/verysimple/kitartasban/f{/gallery}
 

A dolgozószoba kétféle funkciót is ellát: egyrészt itt végzi a munkáját, másrészt barátok, vendégek érkezése esetén a zöld, kinyitható kanapé vendégágyként funkcionál. A dolgozószobában nem véletlenül a zöld a kiegészítő szín: innen léphetünk ki a szabadba. A parkosított és állandó gondozás alatt álló kis zöld „völgyből” Gabinak – nagy örömére – egészen nagy szelet jutott, így szinte egy kertes ház tulajdonosának érezheti magát. Jó idő esetén kedvenc tartózkodási helye ez, a reggeli kávéval, délutáni teával ejtőzve. A kerti bútorok kiválasztására kiemelt figyelmet fordított: a manapság divatos sötétbarna váz–fehér huzat kombináció helyett üdébbre vágyott. A hosszas keresés meghozta eredményét: a világos alap a zöld párnákkal kiváló választásnak bizonyult. De nemcsak a bútor, a napernyő és a grillsütő vásárlása is legalább ily műgonddal történt.
Gabi tudatosságának és kitartásának köszönhetően a lakás megfelel a korábban kitűzött elképzeléseknek. Otthona barátságos is, amellyel kedvence, lakótársa, Zsebkutya is egyetért. 

<< A terasz tavasztól őszig, egészen a hideg beköszöntéig kellemes pihenőhely. Gabi a készen kapott adottságokhoz, az épület és a teraszburkolat színeihez illeszkedve, harmonikus darabokkal alakította ki zöld szigetét.

<< Zsebkutya a dolgozószobában is otthon érzi magát, kedvence a kényelmes kanapé. Gabi szép és egységes, világos színű irattárolókat szerzett be, törekedve a kiegészítők zöld összhangjára. A vaníliaszínű bőr forgószék
kiválasztása szintén több utánajárást igényelt.

<< A konyha érdekessége minden kétséget kizáróan a csillagjegyekkel díszített főzőlap, amelyet minden vendég megcsodál.
Története egyszerű: Gabi a világos konyhába nem akart fekete főzőlapot, így addig kutakodott a neten, amíg egy külhoni cégnél rá nem talált erre a különleges darabra. Rögtön meg is rendelte.

<< A fürdőszoba a sarokkád terebélyessége ellenére is tágas, üde, az okosan megválasztott világos burkolatnak és a nagyméretű tükörnek köszönhetően. A kerek puff hasznos segítség sminkelésnél.

<< A hálószobában az ágy felett lógó masnis angyalszárny és a könyvespolc tetején csücsülő angyalfigurák békét árasztanak, és kellően
nyugalmas légkört teremtenek a pihenéshez.

Szeretem, a lakás egységes minimál stílusa és színvilága összeköti a tereket, és tágas térhatást biztosít. Ezt erősíti, hogy minden szobának van kapcsolata a kerttel.

Ha tehetném, az egyik szobát gardróbbá alakítanám át, mivel több látható bútordarabot már nem szeretnék.   

{gallery}images/stories/verysimple/kitartasban/a{/gallery}

Hely a hóbortnak

Gabi imádja a különleges cipőket, egész gyűjteménnyel rendelkezik belőlük. Természetesen a tárolásukra is figyelmet fordít, hiszen a kecses topánok csak így mutatnak jól. A közlekedőfolyosó ajtó nélküli falát a padlótól a mennyezetig beépíttette, de éppen csak olyan mélységben, hogy a cipők kényelmesen elférjenek. Így könnyen számon tudja tartani a szépségeket.
A tárolásra a ruhák, a táskák és a hobbigyűjteményünk esetében is ügyeljünk! Mérjük le, hogy mekkora darabjaink vannak, és ennek megfelelően alakítsuk ki a fakkok méretét.
 

A konyha ergonómiája

Szakmai berkekben az U-alakú konyhát tartják a legpraktikusabb elrendezésnek, hiszen így csökkenthető a legkisebb mértékűre a konyhában megtett út. A munkaháromszög, azaz a hűtőszekrény–mosogató–sütő/főzőlap elhelyezésének sorrendjét is tartsuk be, közöttük szabad pultfelületeket hagyva. Ha szeretünk főzni, a konyhában szorgoskodni, a napi rutint könnyíthetjük meg a helyes elrendezéssel.
Az U-alakú konyha kialakításánál lényeges, hogy legyen elegendő helyünk a két bútorsor között, és ki tudjuk húzni teljesen a fiókokat, sőt, még el is férjünk előtte vagy mellette. Praktikus, ha a sütőt nem a főzőlap alá, hanem feljebb, egy szekrényelembe építjük be – sok hajolgatást megspórolhatunk ezzel.

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop