Minden jó, ha hajó

Mi lehet romantikusabb egy fiúgyermek számára, mint a hajózás és kincskeresés – Ha a szoba mérete engedi, nagy hajót köthetünk ki a “szárazdokkba”.

 

 

Ha a szoba mérete lehetővé teszi, kényelmes nagy hajót köthetünk ki a „szárazdokkba”. A megfelelő helykihasználás

 

érdekében építsünk a hajótestbe fiókot, ami elnyeli – ha nem is a kargót, de legalább – az ágyneműt (amely a tengerparti világítótornyok mintájára vörös-fehér csíkos). A tengeri téma illúzióját erősíti a kék színekkel festett fal, melyre akár tapétából, akár szabadkézi festéssel hullámokat mintázhatunk. Egyedi megoldás az íróasztal fölé festett világítótorony. A mennyezet szintén festhető kékre, de maradhat a hagyományos fehér is. Ha fehéren hagyjuk – miután a korabeli tengerészek a csillagok állása alapján tájékozódtak -, játékos ötlet apró öntapadó, fluoreszkáló csillagokból megalkotni egy-két ismertebb csillagképet az ágy fölé, és ne felejtsük el a sarkcsillagot betájolni a helyes irányba.

 

Gyerekszobába – a kúszás-mászáshoz ideális- padlószőnyeg lefektetése ajánlatos. Vigyázzunk azonban, nehogy túl sok legyen a kék, mert az hideggé teszi a szobát. A homokszín és a kék kombinációja talán a legjobb választás, elsősorban a tengerpart illúziójának megteremtése miatt. Ennek előnye, hogy a járásra gyakrabban használt részeken nem látszik meg a lábnyomok okozta koszolódás.
Hogy a szoba teljesen autentikus legyen, érdemes különböző apróságokat, kiegészítőket, dísztárgyakat beszerezni. Kormánykereket, hajós köteleket, fiók fogantyúkat hajózási boltokban. Egy öreg térkép is jól mutat a falon.
Befejezésül még egy apró, de fontos tanács: a kötelek és az árbóc balesetveszélyes lehet, ezért gondoskodjunk arról, hogy szükség esetén leszerelhető, vagy éjszakára felcsukható legyen. Így nem kell attól tartanunk, hogy gyermekünk belegabalyodik, vagy kékre-zöldre veri magát – mert az felérhet egy tengeri ütközetben szerzett sérüléssel. És, ha minden a helyén van: Vitorlát bonts, irány a tenger…

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz

 


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop