Miért jön fel a teraszon a burkolat?

A nem megfelelő burkolás leginkább a teraszon, erkélyeken szembetűnő, mert e helyeken a burkolat folyamatosan ki van téve hidegnek és melegnek, esőnek, hónak, fagynak, napsütésnek. Éppen ezért kellene itt igazán strapabírónak lennie, ezért az elvégzett munkában nem lehet még csak egy kis hiba sem, mert rövid távon katasztrofális eredményhez vezet.

miertjonfelateraszonaburkolat 720

Összeszedtük az 5 leggyakoribb okot, amiért nem szokott sikerülni a teraszon, erkélyen a burkolat felújítása, és amiért a tulajdonosok a felújítás után pár hónappal már bosszankodhatnak. Természetesen mindegyikre van megoldásunk is! Ha Ön tud ezekről, könnyen elkerülhetők a kivitelezési hibák a teraszon!

1. Gyakori hiba a teraszok nem megfelelő lejtéséből adódó beázások előfordulása. Ilyenkor a szigetelés a terasz egy részéről bevezeti a vizet az épületbe, amely szintén ázásokhoz vezethet.
MEGOLDÁS: E probléma úgy küszöbölhető ki, hogy a terasz lejtésképző betonját a szigetelési munka elvégzése előtt pontosan ellenőrzik.

2. Nagyméretű teraszoknál előforduló hiba, hogy a dilatációkat nem megfelelően alakították ki. Ilyenkor a burkolat fugái megrepednek, kitöredeznek, sok esetben az aljzatbeton is megrepedhet, legrosszabb esetben a lapok is eltörhetnek.
MEGOLDÁS: Alapvető szabály kültéri burkolás esetén, hogy a dilatációs mezők mérete maximum 10-12 négyzetméter lehet, és az aljzatbeton dilatációinak vonalában a szigetelést és a burkolatot is dilatálni kell.

miertjonfelateraszonaburkolat 1

3. Ha a teraszok burkolatát nem flexibilis ragasztóval ragasztják, a ragasztó nem tudja követni a burkolat és az aljzatbeton hőmérsékleti ingadozásokból adódó mozgásait. Sok esetben hangos roppanások kíséretében felválik a burkolat az aljzatról.
MEGOLDÁS: Teraszokon mindig csak S osztályos ragasztót szabad használni.

4. Hibalehetőséget hordoz magában, ha a kültéri burkolatokat egyoldalas ragasztási technológiával ragasztják. Ilyen esetekben a burkolat alatt légzárványok alakulnak ki, és az ebben felgyülemlett víz megfagyva felfeszítheti a burkolatot az aljzatról.
MEGOLDÁS: Ez elkerülhető folyékony ágyazatú ragasztó alkalmazásával, amely 100 százalékos ragasztott felületet biztosít, és nem alakulnak ki légzárványok a burkolat alatt, ami által a felfagyás veszélye megszűnik.

5. A teraszok szélein a víz sokszor nem tud akadálytalanul lefolyni vagy a terasz széléhez érve nem cseppen le, a terasz vakolt vagy burkolt oldalát áztatja, ami hibás kivitelezés esetén szintén felválásokhoz vezethet.
MEGOLDÁS: A teraszok széleit úgy kell kialakítani, hogy a víz akadálytalanul és károkozás nélkül tudjon a teraszról lefolyni, ne a terasz szerkezetét áztassa.

trukkokafugaegyszerufelujitasahoz 2

Ha szeretné megtudni, hogy a felújításához milyen minőségi termékeket ajánl a Mapei, pontosan mennyi alapanyagra lesz szüksége, és mindez mennyibe kerül Önnek, akkor keresse fel honlapunkat: http://ajanlatado.marelsoreveglegesen.hu/

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop