Miért fontos letakarni a medencét?

Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy kertünkben medencét tudtunk kialakítani, ahol hűsölhetünk a forró nyári napokon – akkor érdemes óvni, vigyázni rá. A Szavini Uszodatechnika nagy hangsúlyt fektet a medencetakarásokra, most pedig beavatnak bennünket a rejtelmekbe: miért is lényeges a medence letakarása, illetve erre milyen lehetőségeink vannak?

miertfontosletakarniamedencet 720

A Szavini Uszodatechnika a medencetakarás legkorszerűbb módjával, a redőnylamellás takarás gyártásával és kivitelezésével, az összes egyéb típusú medencetakarással, medencék építésével, kivitelezésével és felújításával foglalkozik – hogy medencéinket majd hosszú távon, nagy biztonsággal használhassuk.

miertfontosletakarniamedencet 1
Miért érdemes tehát letakarni medencénket? Nos, ennek számos oka van, kiemelten a három legfontosabb pedig a következő:

  • Takarékosság. Egy átlagos méretű medence vízszintje naponta akár 10 mm-t is csökkenhet a párolgásnak köszönhetően, ami a jelentős vízveszteségen felül óriási energiavesztéssel is jár. A takaró használata minimumra csökkenti a párolgást, a medencefűtésre fordított energiát, továbbá beltéri medencék esetén a párátlanítógép üzemidejét. A takaró használatával összességben 50-60 százalékos megtakarítást érhetünk el.
  • Biztonság. A medencetakaró, ha megfelelő módon kerül kialakításra, biztonsági takaróként is funkcionálhat, amely képes akár 50 kg-ot is megtartani a víz felszínén, meggátolva, hogy akár kisgyermeki, akár házi kedvencünk véletlenül a medencébe essen önfeledt játék közben.
  • Esztétika. A medencetakarók különböző színekben és anyagokban, vízfelszínen vagy akár vízfelszín alatt, teljesen elrejtve is készülhetnek.

 

miertfontosletakarniamedencet 2

A Szavini csapata a színek széles választékával áll a rendelkezésünkre igényünk, hangulatunk szerint! Nagy előny, hogy az általuk gyártott és forgalmazott transzparens redőnylamellás takaró garantáltan 5-6 fokkal emeli a medence vízének hőmérsékletét.
A redőnylamellás takaró a medencetakarási technológia csúcsa, minden paraméterében a legjobb, esztétikai megjelenése új távlatokat nyitott mind a medenceépítők, mind a belsőépítészek számára. Ez az egyetlen olyan medencetakaró-fajta, amelynek a mozgatása kezünk érintése nélkül, egyszerű gombnyomásra történik – így a kezelése igen kényelmes.

miertfontosletakarniamedencet 3
A redőnyöket meghajtó mechanikus szerkezetű csőmotorokat német partnereiktől szerzik be, így biztosítva a legjobb minőséget és a híres német precizitás és megbízhatóság révén a hosszú élettartamot.
A Szavini Uszodatechnika ráadásul az egyedi igényekhez igazodva kifejlesztett egy saját, processzor vezérlésű hajtóműcsaládot is, amely a maga nemében egyedülálló a magyar piacon.

miertfontosletakarniamedencet 4
Az egyéb a berendezésekhez szükséges szerkezeteket, alkatrészeket szintén saját maguk állítják elő az adott medencére adaptálva – ebből kifolyólag Magyarországon országos szervízhálózattal rendelkeznek. Szakembereik bármely műszaki hibát gyorsan és szakszerűen elhárítják, és alkatrészellátásuk is folyamatos.

miertfontosletakarniamedencet 5
Valamennyi redőnylamellás takarót az adott medencére, a felhasználó igényeinek maximális figyelembevételével tervezik meg, vállalva a teljes körű kivitelezést is. A beépítést érdemes már a medence tervezésének fázisában megfontolni – bár a redőnylamellás takaró utólagosan is beépíthető –, ilyenkor azonban már a legtöbb esetben kompromisszumokat kell kötnünk. Ha tehát medencét tervezünk, gondolkodjunk előre, hiszen a takarékos, biztonságos, és nem utolsósorban esztétikus fedés medencénk élettartamát jelentősen megnöveli. A cikkben szereplő fotók a cég referenciái közül kerültek ki – jól látható, hogy mennyire sokoldalú és profi munkát végez a csapat nemcsak a medencetakarás, hanem a medence kialakítás terén is, ezért ha medencében gondolkodunk, érdemes hozzájuk fordulni ajánlatért.

Szavini Komplex Uszodatechnika Kft
www.szavini.hu

 

Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop