Mértéktartó rózsaszín

Igazán nőies, finom eleganciájú és dinamikus hatású lakás megtervezésére kérték föl amerikai honfitársaink dr. Somogyi Patríciát. A lakberendező hozta a tőle szokott feminin légkört, a fehérek, rózsaszínek, glamouros kiegészítők szép összjátékát.

mertektartorozsaszin 720

Amerikában élő, félig magyar házaspár vásárolta meg a belvárosi, 69 négyzetméteres lakást. Gyakran hazajárnak, és azt kérték a tervezőtől, hogy egy „második otthont” varázsoljon számukra. A lakást már korábban felújították, kifestették, így dr. Somogyi Patríciának csak a berendezésről és a kiegészítőkről kellett gondoskodnia. A konyha-nappali-étkező egy légterű, ahogyan a legtöbb modern lakásban ezt már megszoktuk. A belépőt a főfal látványa fogadja, ezért ennek kialakítására különösen nagy gondot fordított a tervező. Középre került a szép formavilágú kandalló és egy vidám, glamour tükör, egy fiatalos váza és egy ezüstös gyertyatartó, ennél több nem is kell. Patrícia elhelyezett még egy kényelmes, égszínkék fotelt a sarokban, az ülőalkalmatosság ugyanis keretet ad a kompozíciónak. A háziak már előre megrendelték az L-alakú kanapét, ezt bele kellett kalkulálni a téralkotásba, de kis térbe ezt a vonalvezetést egyáltalán nem ajánja a lakberendező. Végül kellemes kiegészítőkkel, finom textilekkel sikerült nagyvonalúvá varázsolnia a teret.

Az étkezőasztal kör alakú lapja nagyon praktikus, jól körüljárható, exkluzív, filigrán, a kéttagú családnak kényelmes, és vendégfogadásra is alkalmas. Ugyancsak remekül kihasználható a konyha, amit a legmodernebb felszerelésekkel alakítottak ki: minden könnyen mozdítható, egyszerűen tisztítható, belesimul a térbe. A háziasszony szereti a könnyű ételeket, amikor itthon vannak, rendszeresen főz, ezért praktikus, nagy tárolófelületű bútorra esett a választás.

A lakás két hálószobát és két fürdőt rejt. Az egyik blokk a háziaknak, a másik pedig a vendégeknek készült. A tulajdonosok hálószobája talán a legfemininebb tér a lakásban. „Örök igazság, hogy a háló a nő birodalma, a nappali a férfié” – mondja Patrícia. A hálószobát szeretik a hölgyek berendezni, míg az urak inkább a nappali megjelenésébe szólnak bele, bár a háló virágmintás tapétájába ezúttal a férj azonnal beleszeretett! – meséli nevetve a tervező. A fürdőszoba kellemes, tiszta, egyszerű. A szakértő azt tanácsolja, hogy minden esetben semleges színű, egyszerű burkolatot válasszunk ide, amihez a kiegészítőket könnyen lecserélhetjük. A rózsaszínű textilek, tárgyak egyértelműen jelzik, hogy a női szépítkezés birodalmában járunk. A feminin, magas minőségű lakás minden apró részlete nőies, visszafogott, érzéki és bohém egyszerre – miképpen maga a 21. századi nő is.

  

Egy lakás tervezésénél a legfontosabb szempont az adottságokból a legtöbbet kihozni, maximálisan figyelembe véve a lakó igényeit. A funkcionalitás és az esztétika finom egyensúlyának megteremtésével olyan harmónia létrehozására a célom, amelyhez sem hozzátenni, sem elvenni nem lehet.

mertektartorozsaszin portre

Dr. Somogyi Patrícia
lakberendező


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop