Méretre készült fürdőszobai LED tükrök

A tükör a fürdőszoba elengedhetetlen tartozéka, ám lehet, hogy túl kevés figyelmet fordítunk a kiválasztására, különösen hogy illő legyen a többi berendezési tárgyhoz és a tervezési stílushoz. Pedig az egyedi formák, a dekoratív keretek vagy a LED-es lámpák további dekorációt képeznek a fürdőszobában, ezeket pedig érdemes egymással összhangba hozni.

A fürdőszoba berendezése látszólag egyszerű feladat, eleve meghatározott, hogy legyen benne kád vagy zuhanyzó, vécé és mosdó, és természetesen a mosdó fölött egy fürdőszobatükör. Mert nehéz elképzelni a mindennapi higiéniát és az egyéb tevékenységeket tükör nélkül.

Milyen tükröt válasszuk a fürdőszobába?

A funkcionalitás, a méret és a megfelelő elhelyezés csak az egyik szempont. A mai fürdőszobai tükröknek dekoratív funkciójuk is van, és ez így helyénvaló. A fürdőszobák általában egy adott stílusban kerülnek berendezésre, és a tükröt is ennek figyelembevételével kell kiválasztani. A tükör megjelenése, formája és a keret típusa nagyon fontos az egész dekoráció egységessége és vizuális hangsúlyozása szempontjából. A fürdőszobai tükör, mivel a helyiség berendezésének alapvető részét képezi, már belépéskor felhívja magára a figyelmet, fókuszpontját képezi a fürdőszobának, és ragyogóvá teszi.

A tükör emellett fontos berendezési elem. A fürdőszobatükör tágíthatja és optikailag megnövelheti a teret. A régebbi fürdőszobák általában nem nagyok, így néhány trükkel egy kicsit el lehet rejteni a helyhiányt, és világosabbá tenni a helyiséget. Különösen fontos a fürdőszobai tükör megfelelő megvilágítása, mert ez teszi lehetővé például a kényelmes sminkelést borotválkozást, a visszatükröződő fény pedig szépen megvilágítja a teret is. Ezért a fürdőszobákban népszerű LED-világítású tükör is további megvilágítást igényel, például fali lámpákkal. További megoldást jelenthet a kozmetikai sminktükör vagy a falra szerelt, konzolos vagy álló tükör.

Két félig ovális fürdőszobatükör készlet megvilágítással – KIT KORIA LED
fotó: ALFARAM

Hogyan kell helyesen kiválasztani a tükör paramétereit?

Nagy legyen a tükör vagy kisebb, téglalap vagy kerek, keretezett vagy felragasztott? A mai piac a fürdőszobatükrök széles választékát kínálja, mind a funkcionalitás, mind a formák, méretek, mind a stílus és a dizájn tekintetében. Ha nem sikerül a kész termékek közül megfelelő tükröt választani, megvan a lehetőség a méretre készített tükörmegvásárlására.

Méretre készült vagy kész fürdőszobatükör?

A fürdőszobában lévő tükörnek az egész család számára megfelelő méretűnek kell lennie, hogy minden tag kényelmesen használhassa. A tükör akasztási magasságát elvileg a felnőtteknek megfelelően választják meg, de érdemes a család legfiatalabb tagjait is figyelembe venni.
A fürdőszobai tükör mindig a mosdókagyló fölött, az úgynevezett mosakodó zónában kap helyet. Annak érdekében, hogy a tükör felülete ne legye lefröcskölve, ajánlott a tükröt a mosdókagyló fölött kb. 20 cm-re felszerelni. A fürdőszobai tükör függesztési tartománya 1,2 m és 2 m között van, vizuálisan jól mutat, ha a felső széle az ajtó tetejével egy vonalban van. A tükör felénél kell tükröződnie a felnőtt fejének.

Melyik a legjobb méretű tükör? Az ideális fürdőszobai tükör nem lehet keskenyebb 40 cm-nél, a legjobb tartomány 80 cm-ig terjed. Elfogadott elv, hogy a fürdőszobatükörnek legalább olyan szélesnek kell lennie, mint a mosdókagyló. Ha több hely van, természetesen nagyobb tükör is elhelyezhető, akár az egész falra, mert így a helyiség sokkal nagyobbnak tűnik, ilyenkor a méretre készített tükör jobban beválik. Elegánsabb lesz a tükör, ha maratott, dekoratív éleket választunk, vagy ha falra vagy csempére szeretnénk ragasztani. A méretre készült tükrök jobban hozzáigazítható a családtagok különböző magasságához.
A fürdőszobai tükörnek legalább 4 mm vastagnak és jó minőségűnek kell lennie, hogy ne feketedjen el, Fontos szem előtt tartani a fürdőszoba sajátos körülményeit, azaz a páratartalom és a hőmérséklet ingadozását, ezért a tükör keretének is ehhez kell igazodnia.

A tökéletes fürdőszobai tükör

Kis fürdőszobák esetében jobb, ha nem alkalmazunk nehéz, dekoratív keretbe foglalt tükröket, mert nemcsak vizuálisan csökkentik a teret, de sok helyet is elfoglalnak.
A nagy fürdőszobák vagy spa-szalonok nagy szabadságot adnak a tükör kiválasztásánál. A korlát elsősorban az egész belső tér kialakításának stílusa. Legyen szó méretre készült tükörről, dekoratív keretbe foglalt tükörről vagy a falra ragasztott tükörről, fontos, hogy a színe és a formája illeszkedjen a berendezés és a dekoráció többi részéhez.

Kerek homokfúvott tükörkészlet fekete MDF SLIM keretben, STELLA LED II világítással
fotó: ALFARAM

Milyen alakú fürdőszobatükröt válasszunk? Amennyiben a kád, a mosdókagyló, a vécé és a szerelvények formája áramvonalas és lekerekített, akkor az ovális vagy kerek tükör lesz a legjobb választás. Ha fürdőszobánk berendezése egyszerű vonalakból és formákból áll, egy négyzet vagy téglalap alakú tükör mutat jól.
Hogy a tükör milyen stílushoz illeszkedik, elsősorban a kerete határozza meg. A fakeretes tükrök jól illenek a klasszikus és rusztikus, fából készült belső terekhez, de a provence-i és mediterrán, a boho és a vintage stílusú enteriőrökhöz is. Az arany- és ezüstszínű, gazdagon díszített tükörkeretek jól illeszkednek a csillogó glamourhoz és az art deco stílushoz.

A modern fürdőszobatükröket általában a minimalista forma jellemzi. A tükörkeretek általában fehér-, fekete-, arany- és ezüstszínben kaphatók, finom, minimalista formában. Ezek a kivitelezések a modern és ipari stílusú belső terek számára készültek. Az ilyen elrendezésekhez gyakran választják a népszerű, LED-es háttérvilágítással felszerelt tükröket. A modern hangulatú fürdőszobák a divatos skandináv vagy a Hampton stílusban is választhatók.

LED háttérvilágítású tükör

A LED-tükrök gyakorlati funkciójuk mellett komoly dekoratív szerepet is játszanak. Nagyon hatásosak, sok múlik azon, hogy a LED-ek hol kerülnek felszerelésre. A tükörlap szélére szerelve úgy néznek ki, mint egy világító keret. A tükörlapon meghatározott alakban felszerelt fényvonalak további díszítésként szolgálnak. A tükörlap mögötti LED-es háttérvilágítású tükrök finom fényt szórnak a tükör oldalara és a mellette lévő falra. A sima, lágy és szórt fény gyönyörű chiaroscuro játékot vetít a falra. A háttérvilágítású tükrök vizuális hatása szemet gyönyörködtető, stílusos és elegáns, ugyanakkor modern is.

Szerves formájú tükör megvilágítással – KALCYT LED
fotó: ALFARAM

A LED-es háttérvilágítással ellátott tükrök azonban nem csak egyedi kialakításúak, hanem áramot is megtakarítanak. A LED diódák a leginkább energiatakarékosak, a LED-lámpák bekapcsolása nem befolyásolja a hatékonyságukat, az energia azonnal teljesítményre változik. A LED-ek modernek, tartósak, sérülésállóak és környezetbarátok, nem melegszenek fel, és hosszú élettartamúak, a fényük világos, nem fárasztják a szemet.

Alfaram.hu gyártású tükrök

A mai piac gyakorlatilag eláraszt minket a fürdőszobatükrökre vonatkozó ajánlatokkal és termékekkel. A választás nem mindig egyértelmű, és még akkor sem tud mindenki jól dönteni, ha tippeket olvas a tükör kiválasztásához. Ezért érdemes olyan tükörgyártót választani, amelyik felismeri a tér elrendezésének és a belső tér kialakításának fontosságát. Ilyen márka az Alfaram.hu, amely figyelmet szentel ügyfelei igényeire.

Az Alfaram szakértői naprakészen követik a legújabb trendeket, és folyamatosan frissítik kínálatukat. A tervezés során nem felejtik el megérteni a tükrök megfelelő integrációját a belső térbe. A cég dekoratív, klasszikus és modern tükreit kivételes esztétika jellemzi. Az Alfaram tükrök ólom- és rézmentes, kiváló minőségű alapanyagból készült üveggel rendelkeznek, e átlátszóak, és garantálják a színhűbb színvisszaadást és tükröződést. Ezeknek a LED háttérvilágítású tükrök tükörlapjának köszönhetően a LED-ek által kibocsátott fény nem sugárzik át, ami kívánatos hatás.

Az Alfaram.hu tükörgyártó cég szabványos méretekben, különböző formákkal, formákkal és színekkel gyárt tükröket, bármilyen formában, egyedi tervezéssel. A gazdag választék és a versenyképes árak nem az egyedüli érvek mellettük. A költségek minimalizálását támogatja, hogy munkatársai saját járműveikkel szállítják ki a termékeket, így lehetőség van a tükrök kicsomagolására és a megrendelés ellenőrzésére. Ezenkívül a környezet védelme érdekében a tükröket stretchfóliával és szivaccsal védik a környezetszennyezés minimalizálása érdekében.
Az Alfaram www.alfaram.hu online tükörboltja széles választékkal rendelkezik, jól áttekinthető és az ajánlatok böngészése nagyon intuitív. A bemutatott megvalósítások csak megerősítik az ajánlat előnyeit.


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop