Menedék a mindennapokban

Markáns hétköznapok
A társasházi közös költségről
Lefolyórendszerek a házban

A kétgyermekes házaspár szerkezetkész állapotban vásárolta meg új építésű, 120 négyzetméteres budapesti lakását, így Kádár Helen enteriőrtervezőnek lehetősége nyílt a teljes belsőépítészeti tervezésre, a család által preferált harmónia megteremtésére.

Nagy ablakfelületekkel, három hálószobával, vendégmosdóval és két fürdőszobával rendelkezik az a 120 négyzetméteres lakás a Duna-közeli, új építésű lakóparkban, amelyet megbízóim kérése szerint nyugalmat és harmóniát árasztó otthonná kellett alakítani, ahol a rohanó és túlterhelő mindennapok után megpihenhetnek. A szerkezetkész állapotban vásárolt ingatlan kisebb térszervezési módosítása, vizes-gépészeti korrekciója és elektromos átalakítása mellett lehetőségünk volt a hosszú távra tervezett burkolatokat is saját igényünk szerint, az általunk preferált üzletben beszerezni. Ez komoly előny, hisz a legtöbb új építésű ingatlanban nagyon gyér a választék, és kevéssé igényes a felkínált burkolatok minősége.

Mivel a kivitelezői koncepció szerint vészesen kicsi lett volna a konyha, a médiafallal egy egységet alkotó konyhaterv jelentette a megoldást, amellyel nemcsak a munkafelület méretét sikerült megnövelni, de záró elemként a 1,2 m széles rejtett kisgéptároló tovább bővíti a tárolókapacitást, ráadásul folyamatos rendet biztosítva rejti el a konyhai gépeket. Az alaprajzi adottságnak megfelelően egy bővíthető kör étkezőasztal kínálta a legjobb megoldást, amely a térbe simulva minden irányból kényelmes közlekedést tesz lehetővé. Célom volt a nappalival egy légtérben lévő előtér integrálása is, ezért kárpitozott beülővel végződő tárolóelemsort alakítottam ki, ami nemcsak praktikus, de teljes harmóniában áll a kanapéval. A luxushangulatú szülői hálóban az épített bútorok mellett az ágy is egyedi tervezésű.

Jelentős lakberendezési feladat a lámpatestek és fogantyúk kiválasztása is, amelyek szintén szerves részét képezik a látványnak és összhatásnak. A teljes ingatlanra visszafogott, nyugalmat árasztó homok és taupe színvilág jellemző, amit a nappaliban természetes zölddel, a hálóban kellemes lila és arany árnyalatokkal egészítettünk ki, a gyerekszobák alapját képező épített bútorok pedig minden korosztálynak megfelelő időtálló fehér és világosszürke színvilágot kaptak. Az új otthon igazi menedéket jelent a család számára a mindennapi kihívások össztűzében.

Minden megbízásnál arra törekszünk, hogy egységes és harmonikus környezetet teremtsünk, amely megbízóink személyiségét tükrözi. Kiemelt figyelmet fordítunk a mindennapi életben megélt funkcionalitásra is, hiszen a valódi dizájn a komfortos használat során teljesedik ki.
Kádár Helen
enteriőrtervező,
lakberendező

 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop