Megoldás 2022 telének rezsiszámláira

Wienerberger építészeti nívódíj – 2019
Tondach tetőfedőképzések 2019
ÉV TETŐJE 2021 díjátadó

A Knauf Insulation innovációja a prémium minőségű, újrahasznosított üvegből készült fújható hőszigetelés, a Supafil termékcsalád, amely a nehezen megközelíthető üregek, szarufaközök, térdfal mögötti ereszdobozok, borított födémek, könnyűszerkezetes falak, tűzfalak, tetőtér szigetelésére szolgál, fontos azonban egyidejűleg a párazárás kiépítése is.

Fújható hőszigetelés – SUPAFIL

Az utólagos hőszigetelésre készülő ásványgyapot termékek között a Supafil bír a legmagasabb hőszigetelési értékekkel. A fújható üveggyapot ideális hőszigetelés, mert szabási veszteség nélkül beépíthető, így nem keletkezik építési hulladék. Nincs hőhíd az illesztéseknél, hiszen nem táblás anyag, ezáltal nincs hőveszteség. Olyan helyekre is bejuttatható, ahová táblás hőszigetelést nem vagy csak nagy munkaigénnyel lehetne behelyezni. Igen gyorsan telepíthető, egy átlagos méretű családi ház szigetelése pár óra alatt elvégezhető. Szilikát üvegből készült, kötőanyagmentes szálas anyag, semmilyen kemikália nincs benne, szemben egyes konkurens termékekkel, amelyek bóraxot tartalmaznak. Nem kell sem gombamentesítő, sem rágcsálókat riasztó- vagy irtószereket adni hozzá, mivel szervetlen anyag, eleve nem lehet tápláléka állatoknak, és a gombák számára sem vonzó. Tűzvédelmi besorolása A1, ami azt jelzi, hogy nem éghető, az anyag 1000-1200 °C között csak megolvad, és az égést nem táplálja. Égéskésleltetőt sem tartalmaz, hisz nincs is rá szükség. A Supafil zsákokba csomagolva kerül forgalomba, felhasználása hulladékmentes, csupán a zsákokat szükséges szelektíven gyűjteni.

Két csoportra bonthatjuk a Supafil alkalmazási területeit, szabadon befújtra és üregkitöltőre.

1/A Supafil LOFT
Hővezetési tényező: λ = 0,045 W/mK
Felhasználási területei az üreges szerkezetek, gerendás és üreges födémek, nem hasznosított tetőterek födémei, párnafás padlószerkezetek, borított fafödémek.

1/B Supafil LOFT PLUS
Hővezetési tényező: λ = 0,039 W/mK
Luxus kategóriájú befújt hőszigetelés. Alkalmazási területe megegyezik a Supafil Loft termékkel.

2 Supafil Cavity/ Timber Frame
Hővezetési tényező: λ = 0,034 W/mK
Felhasználási területei a nehezen megközelíthető üregek, szarufaközök, térdfal mögötti ereszdobozok, borított födémek, könnyűszerkezetes falak, tűzfalak kitöltése, tetőtér. Az üregek kitöltésére szolgáló termékek csak rendszerben működnek, ami annyit jelent a gyakorlatban, hogy a hőszigetelő képesség javításával egyidejűleg elengedhetetlen a párazárás kiépítése is. Ennek révén megelőzhető a páralecsapódás a hőszigetelésben.

Hogyan kell mindezt elképzelni a valóságban?

A Velencei-tó melletti családi ház felújítását a Silver Insulation System Kft nyerte meg. A feladat összetettnek minősült, mivel a hőszigetelő anyagbefújása számos egyéb munkálat elvégzését is megkövetelte a dolgozóktól. A tulajdonos számára kényelmesen, a házon kívülről dolgozott a csapat, így a tetőtér belső oldali megbontására nem volt szükség. A kivitelezés első lépése a cserépfedés és az alátétfólia bontása, ezt követte az új, páraáteresztő alátétfólia és párazáró fólia beépítése, valamint sor került a lécezés és a cserép visszahelyezésére. A padlástérben vízszintes felületen, meglévő hőszigetelés megigazítását követően befújt üveggyapot hőszigetelés készült, Supafil Loft termékkel, 15 kg/m³ testsűrűséggel. „Szeretünk a Supafil Loft-tal dolgozni, mert előnyei közé tartozik az egyszerű alkalmazás, nehezen hozzáférhető szerkezetekben is, illetve a kiváló hőszigetelő tulajdonság. Kiemelkedő tűzállósággal bír, így a passzív tűzvédelmet javítja. A környezeti zajt fokozottan elnyeli, méretstabilitás jellemzi. Könnyen kezelhető, kis tömegének köszönhetően csekély a szerkezetre ható többletterhelés. Jó páraáteresztő képessége van, nem növeli a szerkezet páradiffúziós ellenállását.

Hidrofóbizált (nem nedvszívó), kötőanyag nélküli üveggyapot. Ezt követte a meglévő régi hőszigetelés megigazítása után a befújt üveggyapot hőszigetelés készítése szarufák között és a koszorúknál, Supafil Cavity termékkel, 35 kg/m³ testsűrűséggel. Ezzel az anyaggal azért dolgozunk, mert beépítésével nagy energiamegtakarítás, kisebb fűtési költség érhető el. Jó befektetés, mert tartós termék, az épület teljes élettartama során állandó teljesítőképességet nyújt. Ár-érték arányban kihozzuk a maximumot vele a meglévő szerkezetből. Az anyag optimálisan eloszlik az üregekben, így minden hőhíd megszüntethető, kellemes hőkomfortot biztosít a házban, a belső falfelületet nem érezni hidegnek, a helyiségekben homogén hőmérsékleteloszlás van. A termék nemcsak termikus, hanem akusztikai kényelmet is nyújt, környezetbarát, csökkenti a CO2-kibocsátást, kötőanyag- és vegyszermentes termék, amely az A1 európai tűzvédelmi osztályba tartozik. A fújható Supafil hőszigetelő anyagoknak köszönhetően az épületek megjelenése változatlan marad.” – mondja Györök János építész- és szigetelő szakmérnök, ügyvezető igazgató.

Amennyiben szeretné korszerűsíteni otthona hőszigetelését, forduljon bizalommal a Knauf Insulation képviselőihez, akik továbbítják ajánlatkérését a Supafil termékcsaláddal foglalkozó kivitelezők felé.

www.knaufinsulation.hu

Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop