Bodolai Mirtill gasztroblogger receptjeiben a cukormentes finomságoké a főszerep, de találunk glutén-, és tejmentes vagy vegán ételeket is. Természetesen a hagyományos alapanyagokkal szemben az ízélmény nem lehet ugyanaz, de megközelíthetik az emlékeinkben őrzött aromákat.
Fotó: Bodolai Mirtill
Hozzávalók
- 6 tojás
- 6 kk vaníliaaroma
- 40 g négyszeres erősségű édesítőszer (Dia-Wellness eritrit & stevia alapú cukorhelyettesítő)
- 1 dl olaj
- 120 g rizsliszt
- 1 cs sütőpor
- 50 g darált dió
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 1 ek rizsliszt
- 2 marék durvára tört dió
- porrá őrölt eritrit a szóráshoz
Az egész tojásokat egy tálban felhabosítjuk az édesítőszerrel, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük az olajat, valamint a sütőporral elkevert rizslisztet és darált diót. Ezután a leszűrt meggyet egy kissé megforgatjuk a rizslisztben, beleszórjuk a piskótába, és sütőpapírral bélelt, 18×28 cm-es tepsibe öntjük. A tetejét durvára tört dióval megszórjuk, majd kb. 15-25 percig 190 C° fokon sütjük, tűpróbával ellenőrizve a belsejét (a sütési idő és hőfok sütőfüggő lehet). Ha kihűlt a sütemény, a tetejét porrá őrölt eritrittel meghintjük.
Hozzászólások