Meggyes-diós piskóta (glutén-, cukor-, és tejmentes)

Bodolai Mirtill gasztroblogger receptjeiben a cukormentes finomságoké a főszerep, de találunk glutén-, és tejmentes vagy vegán ételeket is. Természetesen a hagyományos alapanyagokkal szemben az ízélmény nem lehet ugyanaz, de megközelíthetik az emlékeinkben őrzött aromákat.

Fotó: Bodolai Mirtill

Hozzávalók

  • 6 tojás
  • 6 kk vaníliaaroma
  • 40 g négyszeres erősségű édesítőszer (Dia-Wellness eritrit & stevia alapú cukorhelyettesítő)
  • 1 dl olaj
  • 120 g rizsliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 50 g darált dió
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 1 ek rizsliszt
  • 2 marék durvára tört dió
  • porrá őrölt eritrit a szóráshoz

Az egész tojásokat egy tálban felhabosítjuk az édesítőszerrel, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük az olajat, valamint a sütőporral elkevert rizslisztet és darált diót. Ezután a leszűrt meggyet egy kissé megforgatjuk a rizslisztben, beleszórjuk a piskótába, és sütőpapírral bélelt, 18×28 cm-es tepsibe öntjük. A tetejét durvára tört dióval megszórjuk, majd kb. 15-25 percig 190 C° fokon sütjük, tűpróbával ellenőrizve a belsejét (a sütési idő és hőfok sütőfüggő lehet). Ha kihűlt a sütemény, a tetejét porrá őrölt eritrittel meghintjük.

f/mentesenedesebb

 


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop