Megfizethető albérlet

Sokan gondolják, hogy egy kedvező áron kínált albérlet csakis silányabb minőséget vagy elhallgatott problémákat jelenthet. Mára ez a tendencia kezd háttérbe szorulni, és a valódi minőség is egyre többek számára elérhető. Feltéve, ha jó helyen keresik.

Az ingatlanpiac mindig tartogat meglepetéseket, már csak azért is, mert egy dinamikusan változó szegmensről beszélünk. A különféle gazdasági tendenciák épp akkora hatással vannak rá, mint az aktuális vásárlói, bérlői igények. Komoly előny, hogy az ingatlanpiac kellőképpen flexibilis ahhoz, hogy e változásokat nemhogy átvészelje, de le is kövesse. Ennek megfelelően a kínálat folyamatosan nagy és képes alkalmazkodni az aktuális piaci trendekhez. A megfelelő minőség nélkül ma már szinte lehetetlen albérletet értékesíteni. A bérlői igényesség sokat javult az elmúlt évtizedek során, ez pedig nagyban köszönhető annak, hogy számos prémium minőségű megfizethető albérlet bukkant fel a piacon. Ha pedig egyszer már kiderült, hogy ezt így is lehet csinálni, onnantól nem igazán van visszaút. Az albérletet keresők egyben minőséget is keresnek, melyet csak akkor találhatnak meg, ha jó helyen kutatnak.

Előnyös piaci modellváltás

A hazai ingatlancégek értékesítési stratégiái az elmúlt évtizedekben nem sokat változtak. Bár egy emberközpontú ágazatról van szó, sajnos sok esetben előbbre való a minél nagyobb haszonkulcs, így nem meglepő, hogy sokaknak van negatív tapasztalata a lakásbérlés területén. Mára – a Flatco révén – egy más, modernebb tendencia is meghonosodott, amelynek lényege, hogy a ténylegesen prémium minőségű albérletek is elérhető áron kerüljenek bele a kínálatba, közvetlenül az ingatlancégtől. A titok mindössze annyi, hogy a cég összes kiadó lakása saját tulajdonukban van. Ez gazdaságilag is kedvező modell, a bérlők számára pedig garantálja a minőséget. Mivel a cég minden lakásra saját „gyermekeként” tekint, azok állapota, kialakítása és berendezése páratlan minőséget tükröz. A megfizethető albérlet fogalma eddig távol állt az ilyen kaliberű lakásoktól, éppen ezért változtatja meg alapjaiban a piaci tendenciákat ez a modell.

Minden relatív

Egy megfizethető albérlet mindenkinek mást jelent. Az, hogy havi szinten mennyit tudnak kiadni egy bérleményre, egyedi kérdés, így értelemszerűen maga a fogalom is relatív. Nem árt ugyanakkor egy szélesebb perspektívába helyezni a kérdést. Ez a szélesebb perspektíva pedig lehet mondjuk a teljes ingatlanpiac és az elérhető lakások ár/érték aránya. A hirdetések között böngészve a lehető legkülönbözőbb árazásokat találjuk, és jellemzőbb az, hogy egy ingatlant súlyosan túláraznak – főleg, ha magánszemélyek hirdetik meg tulajdonukat.

Az érték kérdése szintén releváns egy megfizethető albérlet esetében. A prémium minőség egy viszonylag egyezményes jelző, amelyről bár mindenkinek megvannak a saját elképzelései, mindenképpen magas színvonalat jelöl. Ennek tükrében érdemes megítélni az albérleti díjakat, hiszen a minőségi garancia lényegében hiánycikk a lakáspiacon. Kényszeríteni senkit nem lehet a relációk megértésére, ugyanakkor egy jól átgondolt, megfontolt döntés során a többség valószínűleg a magasabb minőség mellett dönt.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop