Mediterrán piknik a parton

Gyönyörű napsütéses napokon nem jó bezárva lenni a lakásban. A legjobb hétvégi program felpakolni néhány finomságot, egy plédet, tányérokat és poharakat, keresni egy hangulatos helyet a természetben, és falatozni, pihenni, olvasgatni a fák tövében. A piknik tökéletes kikapcsolódás, akár egyedül, akár párral, családdal vág neki az ember. A piknikfinomságok pikk-pakk elkészülhetnek. Tartson velünk! 

mediterranpiknikaparton 720

 

Sültpaprikakrém

Csumázzuk ki a paprikát, és süssük meg 30 perc alatt 160 Celsius- fokos sütőben. A feta sajtot kockázzuk fel, tegyük a joghurttal együtt a turmixba, adjuk hozzá a sült paprikát, és turmixoljuk össze. Ha szükséges, utólag ízesítsük, de a feta sajt eleve sós ízt ad a paprikakrémnek.

hozzávalók

* 100 g feta sajt
* 2 ek natúr joghurt
* 500 g kápia paprika

 

tipp
Zárjuk befőttes üvegbe a nyarat! A sült paprika közepére tegyünk feta sajtot, tekerjük fel, majd helyezzük egy befőttes üvegbe. Sózzuk meg, adjunk hozzá zöldfűszereket, és töltsük fel extra szűz olívaolajjal. Hűtőben hetekig eláll.

 

Mediterrán húsgolyó

A hozzávalókat jól keverjük össze, formázzunk kis golyókat, és grillen vagy serpenyőben süssük őket barnára. Hidegen, langyosan, melegen is finom, így ideális piknikétel.

hozzávalók

* 500 g darált marhahús
* 1 evőkanál friss kakukkfű
* 1 evőkanál aprított friss oregánó
* 1 kisebb fej vöröshagyma nagyon apróra vágva
* 3 gerezd aprított fokhagyma

Sültpadlizsán-saláta

Kockázzuk fel a padlizsánt (1,5 x 1,5 cm), olajozzuk, sózzuk, és 160 Celsius-fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük meg. Aprítsuk fel a fokhagymát és az újhagymát, adjuk a kihult padlizsánhoz, öntsük rá a joghurtot, és forgassuk össze. Hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket 1-2 óra alatt. Sóval, borssal ízesíthetjük.

hozzávalók

* 1 nagy padlizsán
* 3 gerezd fokhagyma
* 2 szál újhagyma
* 200 ml natúr görög joghurt
* só
* bors
* olívaolaj

Olívabogyós pogácsa

Oldjuk fel az élesztőt a tejfölben. A többi hozzávalót keverjük ös?- sze, és öntsük rá az élesztős tejfölt. Jól gyúrjuk át, és dagasszuk 10 percig. Lefedve szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni két órát. Gyúrjuk át újra, nyújtsuk ki 1 centiméter vastagra, és szaggassunk pogácsákat belőle. Tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire, a tetejüket kenjük meg a tojássárgával, és (konyharuhával letakarva) pihentessük 20 percig. A 180 Celsius-fokra előmelegített sütoben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük a megkelt pogácsákat.

hozzávalók

* 300 g liszt
* 50 g lenmagliszt
* 1 teáskanál só
* 150 g szobahőmérsékletű, felkockázott vaj
* 10 g élesztő
* 100 ml tejföl
* 1 tojás
* 1 marék aprított olajbogyó
* kenéshez tojássárga

Málnás brownie torta

A sütőt előmelegítjük 180 Celsius-fokra. A lisztet és a kakaót egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a sót, a tojást, a tejszínt, az olajat, a diót és az étcsokoládét, és jól összekeverjük a tésztát. Kivajazott tortaformába öntjük, rászórjuk a málnát, és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

hozzávalók

* 200 g durvára vágott dió
* 400 g teljes kiőrlésű liszt
* 100 g kakaó
* 1 csomag sütőpor
* 200 g barna nádcukor
* 6 tojás
* 400 ml napraforgóolaj
* 100 ml tejszín
* csipet só
* 100 g durvára tört étcsokoládé
* málna

 

{gallery}images/stories/teritett_asztal/2012_06/f1{/gallery}

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop