Mediterrán életérzés – különleges betonburkolatok

Az Otti Manufactura egyik alapító tagjával, idősebb Somlói Károllyal beszélgettünk a modern építészet és a mediterrán stílus kapcsolatáról egy kellemes hangulatú teraszon. Somlói úr megosztotta gondolatait arról, hogy a mediterrán stílus mennyire életérzés, és hogyan ötvözhető a modern építészeti megoldásokkal.

A mediterrán stílus nem pusztán egy építészeti stílus, hanem egy életérzés is, ahol mindig van idő, nincs ok aggodalmaskodásra, a dolgok megoldódnak, élvezzük a pillanatokat, családi és társas kapcsolatainkat… Az építészeti stílus leginkább a családi házaknál érhető tetten, a különlegesen ember- és természetközeli hangulattattal, amely bensőséges és barátságos, és az otthon érzését hivatott erősíteni. Bár a mediterrán stílus nem rendelkezik hagyományos értelemben vett stílusjegyekkel, mégis megkülönböztethető a használt anyagok alapján: a fa, a kovácsoltvas, a kézműves tárgyak, az égetett agyag és a kő olyan jellemző anyagok, amelyek az életöröm és a természet közelségének fontos elemei.

Somlói úr tapasztalatai szerint a mediterrán stílus kiválóan alkalmazható már meglévő épületek átalakításához is, amelynek egyik nélkülözhetetlen eleme a családi élet fontos, ideális helyszíne, a terasz, melyhez természetesen a bor és a sajt is hozzátartozik. Az Otti termékekkel a ház homlokzata, kert felőli falfelületei, teraszkialakításai vadonatúj, mediterrán megjelenést kaphatnak. A terasz burkolatának színe és formája meghatározza a hangulatot, hiszen ezek a burkolatok különlegesek, nemes betonból készülnek. A receptek többféle összetevőt tartalmaznak, és a termékek fagyállóságot, kopásállóságot és tartósságot garantálnak, az egyszerű és letisztult formák mellett a köveket természetes színek és textúrák jellemzik.

Ez a megközelítés az építészetben és a burkolatok terén egyedülálló lehetőséget nyújt az embereknek, hogy az otthonukat élettel és meleggel töltsék meg. Az Otti Manufactura termékei lehetővé teszik az épületek átalakítását, és a mediterrán életérzés megteremtését a modern technológia és dizájn felhasználásával.


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop