Marokkói csípős sült csirkecomb kapros krumpli- és borsópürével

Tetováljunk tojást!
Magas tetők, lapos tetők – előnyök és hátrányok
A fény modern otthona



marokkoicsipossultcsirkecomb 720

Hozzávalók 4 személy részére:
4 csirkecomb, 1 ek. őrölt pirospaprika, 1 ek. harissa csípős paprikakrém, 2 gerezd fokhagyma, késhegynyi őrölt kömény, 1 dl olaj, 2-3 teáskanál só ízlés szerint, 1 kg burgonya, 10 dkg vaj, 2-3 dl tej, só ízlés szerint, 1 nagy csokor kapor apróra vágva, 50 dkg fejtett zöldborsó

A sütőt 200 fokra előmelegítjük, közben a megtisztított fokhagymát lereszeljük, belekeverjük az őrölt piros paprikát, a harissát, a sót és a köményt, majd a combokat jól bedörzsöljük vele. A húst tepsiben, alufóliával fedve 40-50 percig sütjük. Ha megpuhult, levesszük a fóliát, és 220 fokon további 15 percig sütjük, ezalatt elkészítjük a krumplipürét: a meghámozott burgonyát felkockázzuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd a vajjal és tejjel pépesre keverjük késes robotgép vagy krumplinyomó segítségével. Ízlés szerint sózzuk, és belekeverjük a kapor felét. A borsót enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és a felét félretesszük. A másik felét a maradék kaporral késes robotgép segítségével krémesre keverjük, ízlés szerint sózzuk. A megsült combokat krumplipürével, a borsóval és a borsópürével tálaljuk.

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop