Málnás hajdinalisztes galette



malnashajdinalisztesgalette 720

Hozzávalók egy kb. 20 cm-es pitéhez:
9 dkg hajdinaliszt, 9 dkg zabliszt, 15 dkg vaj, 2 dkg cukor, 1 csipet só, 1 ek barna rum, 1 ek hideg víz, 25 dkg fagyasztott málna, méz, rizsszirup a tálaláshoz

A vajat a lisztekkel, a cukorral, a sóval, a rummal, a vízzel elmorzsoljuk és öszszegyúrjuk, és egy órára hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A pihent tésztát belisztezett sütőpapíron 3-5 mm vastagra kinyújtjuk egy nagy körformára, a fagyott málnát a közepére halmozzuk úgy, hogy a tészta széleit 3 cm-es sávban szabadon hagyjuk. Behajtjuk a széleket, villával lenyomkodjuk, és az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Kivesszük a sütőből, úgy hagyjuk kihűlni, és tálalás előtt meglocsoljuk mézzel vagy rizssziruppal.


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop