Hozzávalók 4 személy részére:
8 db rizstésztalap (kb. 20 cm átmérőjű), 200 g lilakáposzta vékonyra szeletelve, 16 levél saláta, 1 érett avokádó, 100 g pörkölt sótlan földimogyoró, 2 evőkanál kókuszzsír, 1 evőkanál világos szójaszósz
Az avokádót kettévágjuk, kivesszük a magját, és a húsát kikanalazzuk a héjból. A rizslapokat egyenként enyhén bevizezzük, majd egy deszkára helyezzük. Egyszerre egy lappal dolgozunk, és egymás után készítjük el a tekercseket. A deszkára helyezett rizslapra ráteszünk két levél salátát, megszórjuk vágott lilakáposztával. A közepére egy vékony szelet avokádót teszünk, majd az egészet óvatosan feltekerjük. A tekerésnél a tészta két szélét behajtjuk, majd utána úgy tekerjük, mint a palacsintát szoktuk. A tekercsek mellé elkészítjük a mogyorószószt: a földimogyorót a kókuszzsírral együtt egy késes robotgépbe öntjük, és magas fokozaton addig aprítjuk, amíg krémmé nem alakul. Ekkor hozzáöntjük a szójaszószt, és ismét jól összekeverjük a géppel.
Hozzászólások