Hozzávalók 4-6 személy részére:
60 dkg hízott libamáj vagy kacsamáj, só ízlés szerint, 5 cl barna rum, 4 db alma, 1 evőkanál mézeskalácsfűszer- keverék, 1 ek kacsazsír vagy libazsír
A májat megtisztítjuk az erektől, majd nagyobb darabokra vágva serpenyőben közepes hőfokon átsütjük minden oldalát. Leöntjük róla a zsírt, megsózzuk, hozzáadjuk a rumot, és összeturmixoljuk. A masszát tálkákba töltjük, és hűtőben hagyjuk megdermedni, majd rátesszük a kisült, félretett zsírt. Közvetlenül az étkezés előtt készítjük el a mézeskalács-fűszeres almát: a meghámozott almát kicsumázzuk, apró kockákra vágjuk, és kacsazsíron félpuhára pároljuk. Megszórjuk a mézeskalácsfűszerrel, meglocsoljuk a rummal, összeforraljuk, és a májjal tálaljuk. Kenyeret, kalácsot adunk mellé.
Hozzászólások