Levendulás kacsamell, répapürével és répachipsz-el



levendulaskacsamellrepapurevel 720

Hozzávalók 4 személy részére:
4 kacsamell, 1 teáskanál morzsolt levendulavirág, só ízlés szerint, 1 kg + 30 dkg sárgarépa, 5 dkg vaj, só ízlés szerint, olaj a répa sütéséhez

Egy kilogramm répát tisztítás után 1 cm vastag karikákra vágunk, enyhén sós bő vízben puhára főzzük, majd a 30 dkg-nyit vékonyra szeleteljük (2-3 mm). Papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet, és 1 liter forró olajban megsütjük, majd szűrőkanállal kiszedve papírtörlőn pihentetjük a tálalásig. A megfőtt répát leszűrjük, és a vajjal turmixban pürésítjük. Közben a sütőt előmelegítjük 170 fokra, a kacsamellen a bort beírdaljuk, megsózzuk, és bedörzsöljük a morzsolt levendulával. Egy forró serpenyőben a melleket a bőrös részükkel lefelé 5-6 percig sütjük közepes hőfokon, majd megfordítjuk, és a másik oldalon is sütjük 3 percig. Ezután a húst hőálló tálba helyezzük, és az előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. Lefedve 10 percig pihentetjük, majd a répapürével és a répachipsz-szel tálaljuk.


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop