Legjobb címeink színes programokhoz, országszerte

Miniloft, vidám napsárgával
Üzenet a rajztáblán
Vizek a ház körül

Szarvas a Hármas-Körös holtágának gyönyörű természeti környezetében, számos nevezetességgel, érdekességgel, kulturális, turisztikai és gasztronómiai rendezvénnyel várja látogatóit.

legjobbcimeink 201606 720

A történelmi Magyarország középpontja

szarvas201606
A szarvasiak nagy büszkeségére a Történelmi Emlékút és Országközép 2011 óta történelmi emlékhely, az arborétumban a növényritkaságok mellett néhány óra alatt az egész ország is bebarangolható, hisz itt nyílt meg a Mini Magyarország makettpark, Szarvas egyik legújabb nevezetessége. Másik ékessége az országban egyedülálló Víziszínház a Körös partján, a folyó vize felett, gyönyörű természeti környezetben. „Minden nap ünnep, amikor előadást tartanak” – vallja Babák Mihály polgármester. A múlt öröksége az iskolavárosi és agrárjelleg is, amelynek megőrzése fontos a városvezetés számára, csakúgy, mint a környezetvédelem, amelynek része a kiépült geotermikus rendszer és a napelemhálózat is.

www.szarvas.hu

sztefk201606

Szegedi Tudományegyetem Füvészkert

sztefk1
A 17 hektáros Füvészkert több mint 5000 növényfajjal, fajtával, köztük távoli tájak egzotikus fajaival 1922 óta szolgálja az oktatást, kutatást és ismeretterjesztést, de emellett könnyen elérhető kirándulóhely is. Parkjában az Európában ritka élő kövületek, az indiai lótuszos tó, a japánkert, rózsakert, kolostorkert és levendulás érdemel figyelmet, az Arborétum a különböző növénycsaládokba tartozó fák és cserjék bemutatója, a Társulások területét pedig a hazai erdőtársulások fái és cserjéi foglalják el. A madárbarát kert, trópusi lepkekert, illatozó egynyári és évelő ágyások számos állatfajnak adnak otthont. Bejelentkezéssel kérhető kertvezetés, iskolásoknak, óvodásoknak természet- és környezetismereti foglalkozás, alternatív biológia óra, nyári tábor, de számos családi rendezvény (Föld Napja, Múzeumok éjszakája, Levendula Napok, Lótusz Napok, Tök Jó Nap) is várja a látogatókat.

 

sztefk2
www.fuveszkert.u-szeged.hu
www.lotusznapok.hu
www.szegedilevendula.hu
sztefk3

lc201606 1

PANNON CSILLAGDA BAKONYBÉL

Az ország elsőszámú, komplex csillagászati ismeretterjesztő élménycentruma interaktív űrkutatási és csillagászati kiállítással, modern távcsőparkkal és az IMAX mozikból ismert fotelszékekből élvezheto 3D-s planetáriumi show-val várja az érdeklődőket.

www.csillagda.net

lc201606 6

V. GERE – JAZZ FESZTIVÁL

Forróbbnál is forróbbnak ígérkezik a . június
10-11. Villányban. A fesztivál idén egy őrült latin fiestával ünnepel, a Matt Bianco nevét viselő formáció alapítójával, énekesével és új együttesével.

www.gere.hu

 lc201606 2

ŐS – DRÁVA LÁTOGATÓKÖZPONT

Az Ormánság természeti értékeit és hagyományait megismertető látogatóközpont Szaporcán interaktív kiállítással, őshonos háziállat-bemutatóval, tanösvényekkel,
változatos aktív programokkal és környezeti
nevelési foglalkozásokkal várja a közönséget.

Tel.: 72/223 015 , 30/402 7654 www.odlk.hu

 lc201606 7

 

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA
KECSKEMÉT

A legkedveltebb kulturális kaland e rejtelmes éjszaka. Kiemelt helyszíne Kecskemét, ahol több száz program mellett igazi csemege a tucatnyi helyszín között köröző veterán autóbusz-ritkaságok hada június 25-én.

www.muzeumokejszakajakecskemet.hu

 lc201606 3

MONOSTORI ERŐD - KOMÁROM

Történelmi hagyományai mellett pezsgő kulturális kikapcsolódásra invitáló helyszín, amely napjainkban állandó és időszaki kiállításokkal, szabadtéri színházi előadásokkal, sétahajózással, kulturális és
hagyományőrzó rendezvényekkel várja látogatóit.

www.erod.hu Tel.: 34/540 582

lc201606 8

HÉTHATÁR WELLNESS TANYA

A különleges szálláshelyen neves építészek, iparmuvészek frappánsan ötvözték a trendi wellnesst egy erdőszéli vendégház nyugalmával. Itt nemhogy más vendégek, de még szomszédok sincsenek!

2378 Pusztavacs, Csetmajor 1.
Tel.: 70/213 3230
www.hethatar.net

 

 lc201606 4

BAKONY EXPRESSZ ÉLMÉNYVONAT

Július 9-én kirándulóvonat indul Budapest-Nyugati pályaudvarról a festői szépségű Pannonhalmán és Cuha-völgyön át Zircre viaduktokon és alagutakon át. Fedélzeti programok, kerékpárszállító-, étkezoés
bárkocsi várja a vendégeket!

Tel.:1 /269 5242 jegyiroda@mavnosztalgia.hu
www.mavnosztalgia.hu

lc201606 9

IX. CEGLÉDI BOR ÉS LASKA
FESZTIVÁL ÉS IV. CEGLÉDI VÁGTA

A június 17-18-19-én Ceglédre látogatók megismerkedhetnek a ceglédi laska elkészítésének módjaival, megkóstolják a főzőverseny legjobb ételeit, a lovas
hagyományok kedvelői pedig megnézhetik a Nemzeti Vágta előfutamát.

www.cegledfurdo.hu

 lc201606 5

TÓ – KALANDPARK – 
A BÁTRAK JÁTSZÓTERE

Kalandra fel! Izgalmas kihívások, drótkötélpályák a magasban, sportpályák és játszótér a földön. A bátrak játszóterén, a mesés Bánki-tó partján az egész család megtalálja örömét, aktív kikapcsolódását.

www.tokalandpark.hu

 
lc201606 10

NÉPRAJZI MÚZEUM

Távoli tájak népei, hagyományok, időtlen történetek kelnek életre a Múzeumok Éjszakáján. Játékok, táncbemutatók,
tárlatvezetések, raktárlátogatások, előadások
és az ősszel nyíló lábbeli kiállítás előzetese
várja az éjszaka vándorait június 25-én már 17 órától.

www.neprajz.hu www.muzej.hu

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

2
  2
  Az Ön Kosara
  Éves előfizetés
  2 X 5600 Ft = 11200 Ft
  Fél éves előfizetés
  2 X 2800 Ft = 5600 Ft