Lakópark a Strázsahegyen

Megkezdődött az Elephant Cégcsoport strázsahegyi fejlesztése a főváros XVII. kerületében. A már épülő élelmiszer áruház mellett 2011-től egy új lakókert építését kezdik meg. Az induló beruházást a Fővárosi Tervtanács mintaértékű lakóparknak minősítette, mely előkészítése során példaértékű együttműködés valósult meg a XVII. kerületi Önkormányzat, a tervező és a beruházó között. A leendő lakókert átgondolt, környezettudatos tervezése, a nagy zöldterületi és közcélú létesítményei miatt érdemelte ki az elismerést.

 

Az új lakókert kétszintes sorházakból és háromszintes társasházi épületekből áll majd, ahol minden földszinti lakáshoz önálló kertrész is tartozik. A fejlesztő az emeleti lakókra is gondolva egy 5000 négyzetméteres közpark kialakítását is vállalta a fejlesztés területén belül.
A leendő lakók a 31 négyzetméteres garzonlakásoktól, a 160 négyzetméteres sorházi lakásokig válogathatnak a különböző méretű és elosztású otthonok között. A lakókert területén belül – egy 4400 négyzetméteres telken – 100 fős óvodát is épít a cég, melyet annak elkészülte után önkormányzati kezelésbe ad.

Az Elephant Holding a lakónegyed Pesti út felöli oldalán üzleteket és irodákat tervez, amelyek kiadhatóságát kedvezően befolyásolhatja, hogy már idén megnyílik a leendő lakókert szomszédságában egy élelmiszer áruház. Az önkormányzattal kötött megállapodás értelmében az Elephant Holding 1,5 milliárd forint értékben közcélú fejlesztésekkel járul hozzá Rákosmente közintézményi és infrastrukturális fejlődéséhez. Ennek egyik első eleme, egy korszerű, minden elvárásnak megfelelő játszótér megépítése volt, melyet a zöldövezeti lakásépítő egy 2009-es Mikulás ünnepségen adott át a kerületi gyerekeknek. A beruházó további két játszótér és egy budapesti jelentőségű elkerülő főút építését is vállalta.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop