Kreativitás a homlokzaton

Az épületek tagolására és díszítésére a homlokzat egyes részein különféle anyagokat – például fa, kő, üveg, műanyag vagy fém – és színeket alkalmaznak burkolatként.

kreativitasahomlokzaton 720

Kevéssé ismert, hogy vakolatstruktúrákkal is különlegessé tehető egy épület, ráadásul ez a megoldás jelentősen olcsóbb, mint a díszburkolat.

 

Baumit 2 vak
Egy épületrész ─ oszlop, beugró, ablakok közötti, bejárat körüli rész ─ kiemelésével, a fő homlokzati vakolattól eltérő vagy azonos színű falszakasz különlegessé tehető, ha a struktúra is változik. Ez különböző szemcsenagysággal és felhordási technikával hozható létre.

bm 0829 2

Egészen egyéni homlokzati struktúra alakítható ki kül- és beltéren a Baumit CreativTop modellező vékonyvakolattal, amely hatféle szemcsenagyságban, 17 féle technikával hordható fel, és 758 színárnyalatban keverik ki megrendelésre.

bm 0829 3

A sötét, intenzív tónusú színeket gyakran használják nagy felületű homlokzatok megtörésére, kiugró vagy beékelődő épületrészek hangsúlyozására, általában fehér vagy világos tónusú színek kiegészítésekor. A Baumit Style vékonyvakolat 94 intenzív színben kapható, rendkívül ellenálló az időjárásnak, az erős napsütésnek. Ezt az anyagában lévő cool pigmentekkel érik el, amelyek a napsugárzás hatására jóval kevésbé melegszenek fel.

bm 0829 4

A homlokzati festékek közül a Baumit Lasur finom, áttetsző lazúrhatást lesz lehetővé a strukturált vakolaton, ezt a felületképző réteget a már meglévő színezett vagy fehér vakolatra kell felvinni hagyományos vagy szórásos technikával, és az alsó réteg átsejlik a lazúrfestéken.

bm 0829 5

A Baumit Metallic homlokzatfesték nyolcféle élénk, metálfényű árnyalatban rendelhető, eredeti és igazán különleges felületet képez a ház homlokzatán vagy a belső falakon.

 

 Egy kis diszkrét csillogás érhető el a homlokzaton a Baumit Glitter homlokzati diszperziós festékkel, hogy az épület elegáns és különleges legyen a rásütő napfényben. A termék arany, kétféle ezüst és színes változatban kapható, speciális szerszámokkal, szórt technikával hordható fel a falra.

Még nem késő elkezdenie házának homlokzati hőszigetelését. Valamennyi Baumit hőszigetelő rendszerhez alkalmazhatóak a felsorolt kreatív vékonyvakolatok, illetve homlokzatfestékek. Ráadásul, aki november 30-ig jelentkezik a Baumit nyereményjátékára, visszanyerheti a hőszigetelése árának akár 30, 50 vagy 100%-át. A részletekért kattintson ide!

Fotó: challenge66.hu, Baumit

 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop