Közösségi tér

A közösségi tér a lakás lelke, főleg, mióta a legtöbb otthonban a konyhával és étkezővel egy légtérben található. Bár már sokan újra szeparált konyhára vágynak, azért még mindig az egyterű közösségi tér számít a legdivatosabbnak az otthonok elrendezésében. S mivel itt töltjük a legtöbb időt, egyúttal nagyon fontos, hogy ez legyen a lakás legmeghittebb, legotthonosabb, legvendégszeretőbb helyisége. Ehhez nem kell más, mint természetesség, kreativitás, egyediség, no és persze az ergonomikus elrendezés, jó ízléssel párosulva.

Farrow & Ball

Hephaistos

Zöldben

Zöld márványlámpa, zöld konyhasziget, zöld dekorok vagy zöld fal, illetve növények és növényi minták mindenhol: ez jellemzi leginkább az idei trendeket és az itt bemutatott képeket. Amennyiben nincs érzékünk az élő növényekhez, a legjobb, ha a falainkra vagy bútorainkra tapéta és lakástextil formájában kerülnek, de a vágott és a száraz virág is ideális ilyen esetben. Az egyszerűség, a neutrális színek és a természetből merített minták mindennél fontosabbak a 2024-es lakáskultúrában.

Naturalii Concept Store

Hephaistos

Ornamentika és geometria

A különböző minták összeeresztése hosszú évek óta divat, így ez idén sincs másként. A geometrikus és növényi mintás textíliák ornamentikus tapétákkal ötvözve nagyon izgalmas, egyszerre modern és megnyugtató összképet eredményeznek. Az egyéb felületek sávos megjelenése, illetve a növények beemelése fokozza ezt a különleges harmóniát.

Hephaistos

Különleges bútorok

A minimalizmus ideje lejárt, így a szögletes bútorok korszaka is a múlté. Visszatértek az ikonikus skandináv és olasz, illetve a szoborszerű dizájnbútorok. Különleges formavilág, lágyság, ívek, hajlatok jellemzik a ma bútorait, nagyon divatosak napjainkban a többrétegű bútorok, fények és a szőnyegezés, hiszen egy monokróm otthonban ezek a síkok, rétegződések biztosítják a térbeliséget egy-egy helyiségben.

Jub

Kell egy kis lágyság!

A lágy színek, íves formák, gömbölyded bútorok, dekorok, szőnyegek, textíliák és lámpatestek egyaránt meleggé és otthonossá teszik a közösségi teret. A buklés, moppos, bársonyos, bolyhos, szőrös és egyéb textúrált felületek szintén finomságot visznek az enteriőrbe, a nagy üvegfelületeken beáramló fény pedig tovább lágyítja az összképet.

Jub

Hephaistos

Nyugtató pasztell

Bár a fehér örök divat, mégsem érzi mindenki otthonosnak. Számukra javasoljuk a fehérrel lágyított színeket, azaz a pasztelleket, mert ezek a halvány, szellős színárnyalatok úgy öltöztetik fel tereinket, hogy közben tudat alatt nincsenek erős hatással idegrendszerünkre. Lehetnek falaink, nagyobb felületeink kiszínezve bármely halványított verzióra, a végeredmény több, mint valószínű, hogy nyugtatólag hat ránk, főleg, ha növényekkel, virágokkal, növényi motívumokkal is feldobjuk az enteriőrt.

Ikea

Ikea

Multifunkciós terek

Jól meggondolva, a nappalit, étkezőt és konyhát magukba foglaló terek már önmagukban is multifunkciósak. Dupla légterű helyiségeknél kerülhet még ide lépcső, lépcsőház, egy hálószoba vagy egyéb funkció a galérián, szimpla belmagasságnál pedig kialakítható még egy dolgozó-, alkotórész, vagy olvasó-, sminkelősarok is.

Jub

Beton és műgyanta

A közösségi terekben általában a melegburkolatot részesítjük előnyben, ám nem mindenki „fapárti”. Vannak, akik az egybefüggő, homogén, fugamentes, nyugodtabb felületeket szeretik, így inkább a műgyantára szavaznak, mások pedig ez utóbbi tulajdonságokkal bíró, de a hidegburkolatok közé sorolható dekorbetonpadlót választják otthonukba. Utóbbit azért érdemes szőnyegekkel lágyítani.

Benjamin Moore

Top 5 trend

 • A szoborszerű, különleges fénytestek fókuszponttá válnak a közösségi terekben, beleértve ebbe a konyhát is, ahová bátran tervezhetünk csillárt és falikarokat is.
 • A műalkotások, szobrok, régiségek észrevétlenül ellephetik otthonunkat, melyektől értékessé és időtállóvá is válnak, főként, ha rajtuk keresztül az arany vagy bronzszín is megjelenik.
 • Az étkezőben nem kell ódzkodni a pad használatától, akár fal mellé tolva, akár térbe állítva használjuk, utóbbi esetben ugyanis a tér sokkal átláthatóbb, szellősebb lesz.
 • A természetes kőből készült kisbútorok, lerakók, posztamensek, dohányzóasztalok most igazán divatosak. Minőséget, értéket közvetítenek, és nem mellesleg strapabírók.
 • A látszóbeton mennyezet egyre divatosabb, ám inkább csak ott alkalmazzuk, ahol legalább 275 cm a belmagasság, sok a fehér vagy nagyon világos felület, no és rengeteg az ablakokon beáramló természetes fény!

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
  0
  Az Ön Kosara
  Your cart is emptyReturn to Shop