Korianderes vörös curry-s rákleves

Ékszerdoboz a Mecsek-oldalon
Vintage belvárosi búvóhely
Repülj velem!



korianderesvoroscurrysrakleves 720

Hozzávalók 4 személy részére:
1-2 ek. olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál reszelt gyömbér, 1-2 teáskanál vörös curry paszta, 50 dkg tisztított páncél nélküli rák, 40 dkg fagyasztott fűszerezés nélküli ázsiai zöldségmix, 20 dkg spenótlevél, 4 dl kókusztej, 6-8 dl víz, só ízlés szerint, 1 nagy csokor korianderzöld

A reszelt fokhagymát és a gyömbért egy kevés olajon alacsony hőfokon megpirítjuk, figyelve arra, hogy a fokhagyma ne barnuljon meg. Hozzáadjuk a rákot, a vörös currypasztát, és ezekkel együtt is pirítjuk 1-2 percig. Ekkor belekeverjük a zöldségeket, megsózzuk és felöntjük a kókusztejjel, majd a vízzel. Fedő alatt 15 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a megtisztított, megmosott spenótot, elkeverjük, és hagyjuk, hogy a forró levestől összeessenek a levelek. Levesszük a tűzről, a felaprított koriander felét belekeverjük, a másik felével pedig tálaláskor megszórjuk.

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop