Hozzávalók 4 személy részére:
1-2 ek olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál reszelt gyömbér, 1 mokkáskanál koriandermag, 2-3 teáskanál garam masala fűszerkeverék, só ízlés szerint, 1 fej vöröshagyma, 50 dkg kelbimbó, 50 dkg burgonya, 30 dkg brokkoli, 30 dkg gomba, 3 dl sűrű kókusztej, 2 dl víz, korianderzöld a tálaláshoz
A hámozott burgonyát kis kockákra vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük, a kelbimbóról és gombáról levágjuk a szárát, a fejeket kettévágjuk, a vöröshagymát felkarikázzuk. A reszelt gyömbért, a reszelt fokhagymát, a felkarikázott hagymát és a fűszereket kevés olajon alacsony hőfokon 2-3 percig sütjük, majd hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, a kókusztejet, a vizet, megsózzuk, és fedő alatt 15-20 percig főzzük, hogy minden zöldség megpuhuljon. Rizzsel vagy önmagában tálaljuk, aprított korianderrel megszórva.
Hozzászólások