Koreai napelemek

Vékonyrétegű napelem
Sokasodó napelemek a háztartásokban
Napelem 2023…?

Dél-Korea teljes gőzzel vetette bele magát a napelemek gyártásába az utóbbi években, s idén nyáron különösen aktívvá váltak. Az első gyártó a Samsung volt. Ők még nagyon korán, 1992-ben léptek be a gyártói piacra – és hasonlóan több korai indulóhoz, mint pl. a Siemens-hez, a 2000-es évek elején kiszálltak a gyártásból. Egyszerűen túl korán, túl magas költségekkel és kis felvevő piacon próbáltak életben maradni – sikertelenül.

 

Azonban nem maradt teljesen eredménytelen a kezdeményezésük: a gyárat üzemeltető menedzsment és mérnökök átvették a gyártósorokat, és ebből lett az S-Energy 2001-ben, ami ma is él és kis-közepes gyártónak számít. Főként hazai piacra termelt eddig, ugyanis 2007-től értelmes betáplálási támogatást vezettek be Koreában, ami az egyik fejlett piaccá tette az országot. És ekkor indultak harcba a további szereplők is.

Elsőként az LG nyitott és rögtön komoly lendülettel kezdett 2007-2008-ban: először 75% részesedést szerzett a problémákkal küzdő Conergy német napelemgyártó egyik üzemében – nem is titkoltan technológia szerzési céllal. Eközben saját gyártókapacitás kiépítését kezdte meg Koreában a Centrotherm gyártósorait megrendelve.

A cikk folytatása a napelemek.blog.hu-n olvasható.

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop