Konyhák, étkezők

A konyha és az étkezés helyszíne a lakás szíve-lelke. Megfordulunk itt minden reggel, majd hazatérve a munkából, s amikor a család összegyűlik. Az idei évben végre vége a minimalista, fehér konyhák egyeduralmának, helyüket átveszik a vidám kiegészítőkkel és praktikus konyhai elemekkel feldobott bútorok, ahol sokkal inkább otthon érezhetjük magunkat. Ráadásul egészséges és környezettudatos megoldásokkal (és egészséges fogásokkal) egy sokkal kiegyensúlyozottabb és boldogabb élet lehetősége is felcsillan előttünk, nem csak egy-egy izgalmas enteriőrrészlet.

Nettfront

Hephaistos

Meleg színek

A konyhába a hideg színek közül alapvetően csak a zöldet ajánlatos betervezni, mert ez az egészséges ételeket juttatja eszünkbe. A semleges színek – úgymint barna, szürke, fekete – szintén csökkenthetik az étvágyat, emiatt a konyhánkba általában a meleg színek közül érdemes választani egy nem túl élénk árnyalatot. A narancsok, púderek, narancsosbarnák kimondottan jó hatással lesznek az étvágyunkra, és a szemnek sem utolsók, főleg, ha visszafogott árnyalatok veszik őket körül.

Jub

Kare

Növények a konyhában

Mivel egyértelműen újra a nyitott konyhai polcok idejét éljük, bőven van hová betervezni a szobanövényeket. Ráadásul, ha kellően tágas a helyiség és a pultfelületünk is kényelmes, oda is – és a padlóra is – bátran tegyünk növényeket. Legtöbbször az ablakpárkány is kellemes otthont biztosít számukra, a konyhában ugyanis sokan nem szeretik a függönyt.

Almafa

Sykora

Ipari stílus

Az ipari stílus továbbra is nagy népszerűségnek örvend, és remekül feldobja a már kissé unalmasnak számító minimál stílust is. A fémszín fekete, a polcok nyitottak, a falak oszladoznak itt-ott, a villanyvezetékek és a gépészet kilátszik, és sok a beton- vagy betonhatású felület, a fehér és a fa.

Sykora

Színtelen konyhák

Az előzőekben már olvashattuk, hogy egyre többen ódzkodnak a minimáltól, de ez nem jelenti azt, hogy egyből át is kell esnünk a ló túloldalára. Amikor a minimál ridegségét oldani szeretnénk, néha elég lehet egy-két tárgy, ami oldja a túlságosan is letisztult stílus sterilségét. Lehet ez a pár hozzávaló egy izgalmas csillár vagy dekoratív tárgyak nyitott polcokon, illetve üveg mögé rejtve, ezenkívül pár gömbölyded bútor is nagyban hozzájárulhat az otthonosabb hatás eléréséhez, főleg, ha legalább egy színt is adunk az összképhez.

Naturalii- Farrow & Ball

Zöldebben

A konyhában és az étkezőben nem csak a növényekkel zöldíthetjük a teret. Amennyiben a semleges enteriőröket preferáljuk, elegendő, ha a székek vagy az étkészlet zöld, ám ha a színek rajongói vagyunk, nyugodtan lehetünk merészebbek is: egy zöld konyhabútor, cseppfal, tapéta, fal- vagy akár padló és plafonszín is remekül mutat.

Nettfront

MKM Üveg

Cseppfaldizájn

A cseppfaldizájn folyton változik, most éppen a fugamentesség dívik. ezt elérhetjük természetes és technikai kövekkel, a laminált padlóhoz hasonlatos laminált panelekkel, sima vagy festett üveggel és dekor falfestéssel is. A lényeg, hogy vízálló és takarítható legyen a felület!

MKM Üveg

Játékosság a konyhában

Sok időt töltünk a konyhában? Akkor nem árt, ha feldobjuk ezt a területet néhány olyan elemmel, ami fokozza a szobahatást, illetve ami némi izgalmat csempész ide is. A tapéta használata – főleg, ha színes és érdekes mintájú – és a képek a falon egyértelműen segíthetnek, de egy elütő színű fuga is jótékony hatással bír. A mobil bútorok szintén feldobják a teret, no és persze a szép fénytestek és falszínek is!

Ikea

Top 5 trend

 • A klasszikus csillárok és a falikarok is „felütik fejüket” a konyhákban, ugyanúgy, ahogy a szoborszerű vagy műtárgynak is beillő páraelszívók.
 • A lamellák már nemcsak térelválasztóként és falburkolatként, hanem a frontokon is egyre népszerűbbek. Izgalmassá és mozgalmassá teszik a bútort, főleg, ha megvilágítást is kapnak.
 • A konyhákban és étkezőkben mindenféle formában és színben divatossá válnak a növények, legyen az élő vagy nyomtatott, illetve szárított vagy faragott.
 • A lekerekített bútorok reneszánszukat élik. Ívelt hűtővel, konyhagépekkel, székekkel, illetve boltívekkel párosítva igazán hangulatos terek születnek.
 • A konyhaszigetek, az étkezőrésszel kombinált konyhaszigetek, illetve a konyhába integrált étkezők egyaránt divatosak, s mivel vendégeket fogadni trendi dolog, az étkezők alapterülete is mindegyre nő.

 


Hozzászólások

0
  0
  Az Ön Kosara
  Your cart is emptyReturn to Shop