Kontrasztos színek vonzásában

Első közös otthona ideális helyszínét Csömörön találta meg a fiatal pár. Nagy, tágas és világos terekről álmodtak, de amikor megpillantották az építész terveit, csalódniuk kellett. Apró terek láncolata rajzolódott ki a papíron, ezért döntöttek úgy, hogy szakemberként gyorsan egy lakberendezőt hívnak segítségül.

kontrasztoszsinekvonzasaban 720

A megrendelőknek határozott elképzeléseik voltak, színeket szerettek volna, nagy, nyitott amerikai konyhás nappalit, elképzeléseik között azonban keveredtek a különböző stílusjegyek. Szerencsére még nem kezdődött el a kivitelezés, így az építész és a lakberendező együttműködött már a kezdetektől fogva. A tervek tüzetes átvizsgálásánál kiderült, hogy a tetőtér megfelelő arányú, így a leendő szülői háló fölkerülhet az emeletre, külön fürdővel kiegészítve. Még időben áttervezhették az alsó szint alaprajzát és a földszint fölötti födémáttöréseket is a lépcső és a fenti fürdő gépészetének elhelyezéséhez. A dizájnt illetően is hasznos volt a szakavatott szem, hogy egységes mederbe terelje a szerteágazó gondolatokat, elképzeléseket, stílusokat. A nappaliban megjelenő karakteres színeket is a fiatal megrendelők választották, de azok megjelenési módját a lakberendezőre bízták. A terek átrendezésével a földszinti fürdő ablaktalan lett, de talán ez volt a legjobb, ami történhetett: most egy igazi műalkotáson keresztül kap fényt. A nappali és a fürdő közti falba ugyanis egy egyedi üvegfal került, amely gátolja az átlátást, a fényt azonban átengedi. Az üvegtextil tervezését iparművészre bízták, aki annyira jó érzékkel nyúlt a feladathoz, hogy már az első minta elnyerte a megrendelő tetszését.

A terek kialakításánál fontos szempont volt, hogy a nappali inkább otthonos, kuckós világot idézzen, míg a nagy amerikai konyhás tér fő fókusza az étkezőasztal legyen. Így kérdés sem férhetett hozzá, hogy az étkezőasztalt a világítással is ki kell emelni, ahogy ez már a tervezés során készült skicceken is megmutatkozott. A világítás tervezésénél mindig fontos feladat megtalálni a különböző terek különböző használati módjához legjobban illő megoldást, hogy megteremtődjön az elérni kívánt hangulat. Ezt itt többféle lámpa és állítható mennyezeti világítással sikerült megvalósítani. Mivel a nappalin át is kijuthatunk a teraszra, a kint és bent harmóniáját szolgálja a ház külső díszburkolatának belső enteriőrben történő diszkrét visszahozatala a lépcsőfeljárón.

  

Törekszem a logikus, geometrikus térképezésre, hogy jól használható, egységes tereket hozzak létre, figyelembe véve a tér adottságait és a megrendelő személyes igényeit.

kontrastosszonekvon portre

Bóna Mónika
lakberendező


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop