Konferenciák a jövő építéstechnológiájáról

A barátságos fürdőváros
Célkeresztben a szúnyogok
Egyenesen a csapból

Elindult a regisztráció az ősz legérdekesebb rendezvénysorozatára. Öthelyszínes, izgalmas témájú konferenciasorozatot szervez idén ősszel az Artifex Kiadó és a Build- Communication Kft. Az előadások mostani célja a hallgatóság „elkápráztatása”. Szó esik többek között az algaépítészetről, zöld felhőkarcolókról, forradalmi lakkokról, fa felhőkarcolókról, zéró széndioxid városokról, baktériummal öngyógyító betonról, okos betonról, innovatív rendszerekről, hipermodern műanyagokról, energiatárolásról, intelligens dokkolás technikáról, az áttörésről a CAD adatrögzítésben, 3D nyomtatásról és az űrbázisokról.

konferenciakajovoepitestechnologiajarol 720

A tudományos ismeretterjesztés izgalmas építési kisfilmjei között is válogat a konferencia, melyen két fiatal építész-tudós, ifj. dr. Kistelegdi István (tanszékvezető egyetemi tanár, PTE) és dr. Katona Vilmos (főszerkesztő-helyettes, Metszet folyóirat) fog előadást tartani olyan kutatásokról, melyek hallatlan izgalmas irányba befolyásolhatják az építés technológiájának fejlődését.

Valóban közvetlenül a fájlból nyomtatjuk majd a komplett épületeket? Átalakítja az energiatudatosság az Öböl-országok építészetét? Lehet fából huszonöt-emeletes lakóházat építeni Európában vagy az Egyesült Államokban? Begyógyulhat egy betonszerkezet repedése önmagától? Lehetséges algákat használni energiatermelésre? A valamikori Delta tudományos híradót idéző kisfilmek és szakértői előadások ezekre a kérdésekre is választ adnak. A filmeket, a legfrissebb technológiákat már a gyakorlatban hasznosító alkalmazás technikusok előadásai egészítik ki.

Időpontok, helyszínek:
– 2015. október 28. Kecskemét – Bakodpuszta Csárda (6300 Bakodpuszta 51-es út, 108-109-es km)
– 2015. november 3. Nyíregyháza – Hotel Pagony (4400 Nyíregyháza, Újmajor, Ilonatanya bekötőút)
– 2015. november 11. Székesfehérvár – Szabadművelődés Háza (8000 Székesfehérvár, Fürdő sor 3.)
– 2015. november 17. Budapest – TIT Stúdió (1113 Budapest, Zsombolyai utca 6.)
– 2015. november 26. Keszthely (helyszín egyeztetés alatt)

További információ, a program és a jelentkezés a linkre kattintva érhető el.

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop