Hozzávalók 4 személy részére
1 kg sütőtök, 4 dl kókusztej, 4 dl víz, 1 teáskanál őrölt kínai ötfűszer, só, frissen őrölt bors, olívaolaj, pirított tökmag a tálaláshoz
A sütőt elomelegítjük 200 fokra. A sütőtököt megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, és sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük, majd az előmelegített sütőben 30-40 perc alatt puhára sütjük. Ha kihűlt, a megsült sütőtököt kikanalazzuk a héjból, és egy lábasba helyezzük a kókusztejjel, a vízzel és a fűszerrel együtt. Botmixerrel az egészet összeturmixoljuk, sóval ízesítjük, felforraljuk, tálalásnál pedig pirított tökmaggal, frissen őrölt borssal és olívaolajjal tálaljuk.
Hozzászólások