Kínai ötfűszeres csirke rizzsel



kinaiotfuszerescsirkerizzsel 720

Hozzávalók 4 személy részére:
80 dkg csirkecombfilé, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 ek. kókuszolaj, 1 tk. kínai ötfűszer, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl szójaszósz, 2 dl víz, 1 tk. tápiókakeményítő, 1 tk. méz, 1 lime leve, 15 dkg rizs

A rizst bő, enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, a húst felkockázzuk. A felszeletelt hagymát a hússal, a kínai ötfűszerrel együtt kókuszolajon egy serpenyőben vagy wokban magas hőfokon 3-4 percig pirítjuk. A szójaszószt elkeverjük a vízzel és a tápiókakeményítővel, majd a húshoz adjuk folyamatos kevergetés mellett, és hagyjuk besűrűsödni. Ekkor belekeverjük a mézet, a lime levet, és levesszük a tűzről. A húst a főtt rizszsel tálaljuk.


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop